07:52 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Russia Today

  Un reporter al Russia Today riscă 10 ani de închisoare în SUA

  © Sputnik / Mikhail Voskresenskiy
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  6003

  Un corespondent Russia Today (RT) riscă 10 de ani închisoare pentru reflectarea protestelor de la Washington.

  CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik. Corespondentul postului de televiziune Russia Today (RT), Aleksander Rubistein, reținut la Washington în timpul reflectării acțiunilor de protest în ziua inaugurării președintelui Donald Trump, riscă să fie condamnat la 10 de ani închisoare și o amendă de până la 25 mii de dolari, anunță site-ul Curții Supreme a districtului Columbia.

  Poliția din Washington l-a reținut pe Rubinstein în pofida faptului că acesta și-a prezentat legitimația de jurnalist. Corespondentul este învinuit de săvârșirea unei crime de o gravitate de gradul doi (participarea la dezordini în masă). Primele audieri în dosar vor avea loc la 16 februarie.

  Serviciul de presă al RT a confirmat că pe numele lui Rubinstein a fost intentat un dosar penal pentru o pretinsă implicare în acțiuni de dezordine în masă. În prezent, colaboratorul postului de televiziune se află în stare de libertate.

  Redactorul-șef al RT, Margarita Simonian, a scris pe contul său Twitter că la solicitarea Russia Today, administrația deocamdată se abține de la comentarii pe marginea acestui caz.

  Tematic

  „Sputnik” și „RT” vor deveni subiect de dezbatere în Parlamentul European
  Tagurile:
  columbia, Reținut, Televiziune, Washington, RT, Russia Today, Acuzație, Arest, Închisoare, Russia Today, Aleksander Rubistein, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei