10:19 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Mig-35

  Rusia: noul avion MiG-35, proiectat cu lansatoare de laser

  © Sputnik / Ramil Sitdikov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  149771

  Forţele Aeriene ale Federaţiei Ruse au început testele de zbor la ultimul model de avion MiG-35. Noul model poate fi echipat cu lansatoare de laser şi va înlocui în viitorul apropiat actuala generaţia de avioane.

  BUCUREŞTI, 28 ian — Sputnik. Noul avion de luptă construit de Mikoian Aircraft Corporation atinge în zbor peste 2.700 de km / h (1,700 mph) și ajunge la înălțimi de până la 17.500 de metri, informează Russia Today.

  Raza de acţiune este de 1.000 km (620 mile), de două ori mai mare decât actuala generaţie de avioane. Acest lucru din cauză că noul MiG-35 poate înlocui scaunul celui de-al doilea pilot cu un rezervor de combustibil suplimentar. Avionul poate parcurge o distanţă de 3.500 km (2.175 mile).

  Potrivit lui Viktor Bondarev, Comandantul Forţelor Aeriene Ruse, se așteaptă ca testele de zbor ale noului avion să fie finalizate în vara acestui an, după care se va semna un contract de achiziţionare a 30 de avioane MiG-35, iar apoi se va înlocui întreaga flotă de avioane prin cumpărarea a încă 170 de exemplare.

  Vineri, șeful Forțelor Aeriene din Rusia a confirmat faptul că noul aparat militar multifuncțional va fi utilizat în testele cu lansatoare de laser. Președintele Russia United Aircraft Corporation a declarat că MiG-35 este proiectat pentru a folosi arme cu laser în viitor.

  Presedintele rus Vladimir Putin a felicitat designerii, inginerii, muncitorii și piloții pentru lansarea aparatului MiG-35 pe care el l-a numit "un eveniment important". În timpul unei conferințe video cu site-ul de testare, Putin și-a exprimat de asemenea speranța că sportivul nu va consolida numai forțele armate rusești, dar va fi, de asemenea, în cerere, cu cumpărători internaționale.

  "Celălalt avion al nostru, MiG-29, este utilizat în mai mult de 30 de țări, cu o infrastructură bună și cu personal bine instruit pentru utilizarea unor astfel de avioane de luptă ruseşti", a spus președintele rus Vladimir Putin.

  Vicepremierul Dmitri Rogozin a precizat că în timp ce recentele aparate din clasa 4 ++ MiG-35 sunt testate, compania Mikoian va începe construcţia celei de-a V-a generații de avioane de luptă.

  Tematic

  Rusia a testat cu succes arma hipersonică


  Știrile Zilei