08:19 27 Mai 2019
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.05
 • RUB0.28
 • RON4.24
 • UAH0.68
  Vladimir Șamanov

  Oficial rus: NATO ar putea ataca Rusia folosind Europa de Est

  © Sputnik / Piotr Chernov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  47764

  NATO ar putea să atace militar Rusia utilizând Europa de Est, consideră șeful comisiei parlamentare pentru apărare al Dumei de Stat

  CHIȘINĂU, 20 feb — Sputnik. Forțele NATO din Europa de Est ar putea fi folosite pentru o invazie militară în Rusia, a declarat șeful comisiei parlamentare pentru Apărare a Dumei de Stat, Vladimir Șamanov, potrivit RIA Novosti.

  "În Occident toate aceste măsuri se prezintă drept o descurajare a Rusiei, însă noi considerăm că aceste forțe și mijloace ar putea fi folosite în acțiuni ofensive împotriva țării noastre. Am semnat odată și cu Hitler un pact de neagresiune, însă la 22 iunie acesta a atacat țara noastră și noi nu am uitat acest lucru", a declarat Șamanov în timpul unei întâlniri cu diplomați militari.

  Potrivit lui, în legătură cu acest fapt au fost înființate patru divizii de infanterie motorizată și o divizie blindată.

  „Acesta este răspunsul direct la provocările și amenințările legate de intențiile NATO de a-și consolida prezența pe flancul Estic al blocului", a subliniat Șamanov.

  În decursul ultimilor ani, Rusia și-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea cu privire la activizarea fără de precedent a forțelor militare NATO în apropiere de frontierele rusești.

  Tagurile:
  Flancul estic, Europa de Est, Război, NATO, Vladimir Șamanov, Federaţia Rusă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei