19:33 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (76)
  14822

  În Rusia vor fi înființate trupe militare specializate în desfășurarea de operațiuni informaționale, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în cadrul ședinței Dumei de Stat.

  CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Oficialul a subliniat că trupele respective vor fi mult mai eficiente și mai puternice decât structurile ce reau anterior responsabile de contrapropagandă.

  Ministrul a adăugat că propaganda trebuie să fie inteligentă, bine gândită și eficientă.

  Pentru prima dată tehnicile războiului informațional cu un adversar convențional au fost exersate în timpul exercițiilor militare "Kavkaz-2016". În acest scop au fost mobilizate Direcția principală operativă a Statului Major, trupele de operațiuni informaționale și luptă radioelectronică, unele centre de luptă informațională din districtele militare, precum și specialiștii din serviciul de protecție a secretelor de stat.

  În opinia fostului șef al Statului Major, generalul Iurie Baluievski, în condițiile actuale războiul informațional devine unul primordial.

  "Victoria asupra inamicului în acest război poate fi mult mai importantă decât victoria într-o confruntare militară clasică, pentru că evită vărsările de sânge, iar efectul este distrugerea, extenuarea și paralizarea tuturor organelor puterii din statul adversarului", a declarant el pentru RIA Novosti.

  Trupele informaționale puternice îi sunt necesare Rusiei pentru promovarea unei politici pașnice, consideră președintele Academiei pentru probleme geopolitice, general-colonelul Leonid Ivașov.

  "E timpul să încetăm să renunțăm la justificări și să impunem Occidentul să se plaseze în defensivă, să efectuăm operațiuni împotriva minciunilor lui. Astăzi trebuie să fim ofensivi", a menționat el.

  În același timp, în opinia expertului, e necesară crearea unui cartier de stat, care se va ocupa nu doar de contrapropagandă, dar și de planificarea unor operațiuni informațional-psihologice ofensive.

  Тема:
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (76)

  Tematic

  Rusia S500 - iată când va fi gata arma care înfioară Occidentul
  Tagurile:
  Ofensivă, Tehnologii, Contraspionaj, Război informațional, Rusia


  Știrile Zilei