11:54 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Mihail Bogdanov

  Diplomat rus: vrem să soluționăm problemele Orientului Apropiat împreună cu SUA

  © RIA Novosti / Sergey Piatakov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  2011

  Rusia vrea să soluționeze conflictele din Orientul Apropiat într-o strânsă colaborare cu Statele Unite

  CHIȘINĂU, 12 mart — Sputnik. Rusia și-ar dori să consolideze împreună cu SUA rolul ambelor state în procesul de soluționare a problemelor de securitate în Orientul Apropiat, a declarat vice-ministrul de Externe al Rusiei, Mihail Bogdanov.

  "Ne-am dori să continuăm și să consolidăm acea legătură, rolul coordonator al Rusiei și SUA, de care depind foarte multe lucruri în Orientul Apropiat, dar și în întreaga arena internațională, în domeniul problemelor și provocărilor globale", a declarat Bogdanov agenției RIA Novosti.

   El a mai menționat că Rusia așteaptă numirea noilor persoane în administrația americană, care vor avea în vizor problemele practice, inclusive reglementarea crizei siriene și elaborarea unor abordări comune.

  "Pentru a reuși împreună cu partenerii noștri americani să promovăm și să soluționăm problema încetării conflictelor militare, a combaterii terorismului, oferirea ajutorului umanitar populației siriene, și desigur, asigurarea procesului politic în baza rezoluției 2254 al Consiliului de Securitate al ONU, care a fost aprobată în unanimitate", a spus Bogdanov.

  Acesta a subliniat importanța nu doar a colaborării bilaterale, dar și a unei cooperări internaționale pentru reglementarea crizei din Orientul Apropiat.

  "Am demarat așa-numitul proces de la Astana — un șir de întrevederi în care rolul coordonator îl joacă Rusia și Turcia, alăturându-se Iranul și Iordania. Desigur, suntem interesați de prezența și implicarea în acest proces a ONU, dar și a noii administrații americane", a declarat vice-ministrul Afacerilor Externe al Rusiei.

  Potrivit lui, „procesul de la Astana este îndreptat spre consolidarea regimului de încetare a focului, însă acest lucru nu este suficient pentru că este nevoie de combaterea terorismului și promovarea proceselor politice — cum ar fi platforma de la Geneva, cu participarea unui șir de jucători internaționali".

   

  "Colaborarea noastră cu Turcia este una foarte importantă, cunoaște o îmbunătățire substanțială", a conchis Bogdanov.  Știrile Zilei