20:16 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Urechelniță

  (VIDEO) Un pensionar rus trăiește cu o insectă în cap

  © Flickr / Andy Murray
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  21603

  Un pensionar în vârstă de 70 de ani din Bașkortostan trăiește de șapte luni cu o insectă în cap. Medicii nu-i pot scoate urechelnița din septembrie 2016

  CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Întâmplarea a avut loc în septembrie, în satul Priyutovo din Bașkiria. În timp ce muncea în grădină, o urechelniță a pătruns în urechea lui Vladimir Petrovici. Pensionarul a chemat imediat serviciul de urgență, iar medicii l-au dus la spital, unde chirurgul a încercat timp de câteva ore să extragă insecta, scrie publicația Life.ru.

  S-a încercat extragerea urechelniței prin diferite mijloace: cu ajutorul unei seringi cu apă, pensetă, însă totul era în zadar. Pensionarul s-a plâns că chirurgul a venit abia după două ore de la sosirea lui la spital.

  Vladimir Petrovici afirmă că a simțit cum insecta se mișcă în urechea lui. Doar a doua zi urechelnița a fost ucisă cu gaz, însă așa și nu s-a reușit scoaterea ei.

  Chirurgul l-a anunțat pe Vladimir Petrovici că în spitalul local nu s-a reușit extragerea insectei pentru că nu există echipament necesar, cum ar fi microscopul operator. Pensionarului i s-a recomandat să se adreseze la spitalul republican din Ufa, însă acolo i s-a refuzat deservirea fără o îndreptare.

  Vladimir Petrovici s-a adresat la un spital privat, unde i s-a făcut un control medical, depistându-se un corp străin aflat în stare de putrefacție. Potrivit medicilor, în cazul în care insecta nu va fi extrasă din ureche, aceasta ar putea afecta capacitatea de orientare și menținere a echilibrului corpului.

  Pensionarul continuă să trăiască cu urechelnița în cap, care putrezește. Acesta se adresează diverselor instanțe, încercând să determine medicii să-i efectueze o operație. Potrivit pensionarului, spitalul local nu are posibilitatea să efectueze operația, iar spitalul republican din Ufa refuză să o facă din motive birocratice.

  Acum acesta și-a pierdut auzul la urechea dreaptă. La 25 martie acesta urmează să plece la spitalul republican unde i se va comunica decizia finală a medicilor.

  Tagurile:
  Ureche, Urechelniță, Spital, Pensionari, Bașkiria, Ufa, Rusia


  Știrile Zilei