03:16 16 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Studente

  Studentele care vor naște în perioada studiilor vor fi trecute la buget

  © Sputnik / Алексей Мальгавко
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  3831

  Studentele care vor naște în perioada studiilor vor beneficia de locuri la buget în cazul în care va fi aprobată inițiativa Ministerului Educației din Rusia

  CHIȘINĂU, 20 mart — Sputnik. Tinerele din Rusia care își fac studiile în bază de contract la colegii și universități vor putea fi transferate la buget în cazul în care vor naște în perioada studiilor. Cu o astfel de inițiativă a venit Ministerul Educației din Rusia.

  Instituția de resort a publicat proiectul de hotărâre prin care propune modificarea condițiilor de transferare a studenților de la studii în bază de contract la cele din buget. Deocamdată, un astfel de transfer era accesibil doar studenților cu rezultate excelente la examene în ultimele două semestre, orfanilor, copiilor care și-au pierdut un părinte sau ambii părinți în perioada studiilor.

  Lista celor care vor beneficia de locuri la buget va fi completată și cu categoria "femeile care au născut în perioada studiilor".

  Totuși, simpla naștere a unui copil nu va fi suficientă. De astfel de condiții vor putea beneficia doar acele tinere care nu au restanțe academice și datorii financiare. Desigur, o altă condiție va fi și disponibilitatea unor locuri la buget.

  Tagurile:
  Studente, universitate, buget, Nașteri, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei