17:56 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Iulia Samoilova

  (VIDEO) Reprezentanta Rusiei nu va putea participa la Eurovision 2017

  © Facebook / Юлия Самойлова
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Eurovision 2018 (26)
  71515

  Autoritățile de la Kiev au interzis intrarea pe teritoriul Ucrainei a reprezentantei Rusiei la concursul Eurovision 2017

  CHIȘINĂU, 22 mart — Sputnik. Serviciul ucrainean de Securitate a interzis accesul pe teritoriul Ucrainei pentru reprezentanta Rusiei la Eurovision, Iulia Samoilova, în pofida faptului că anterior a asigurat că nu vor apărea niciun fel de probleme în acest sens. Interdicția va fi valabilă timp de trei ani.

  Anterior, ministrul de Externe a Ucrainei, Pavel Klimlkin, a criticat participarea la acest concurs interpretei Samoilova, o tânără în scaun cu rotile, pe care o acuză de vizitarea peninsulei Crimeea în anul 2015 fără permisiunea autorităților de la Kiev.

  „Rusia va boicota concursul Eurovision din 2017 de la Kiev și celelalte ediții ale acestui concurs, în cazul în care conducerea show-ului nu se va pronunța în apărarea interpretei ruse, căreia i-a fost interzisă intrarea în Ucraina", a declarat pentru agenția RIA Novosti vicepreședintele comitetului pentru apărare și securitate a Senatului rus, Franț Kliențevici, menționând că nu se așteaptă la o reacție pozitivă din partea organizatorilor Eurovisionului, care este extrem de politizat.

  În același timp, Jon Ola Sand, Supervizorul Executiv al concursului, a declarat că Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (UERT) nu are niciun fel de obiecții față de reprezentanta Rusiei.

  Reprezentanții UERT au declarat că nu dispun de informații cu privire la interdicția de intrare în Ucraina a Iuliei Samoilova.

  Interpreta rusă urma să participe la concurs cu piesa „Flame Is Burning".

  Тема:
  Eurovision 2018 (26)
  Tagurile:
  2017, Eurovision, Iulia Samoilova, Ucraina


  Știrile Zilei