07:29 22 August 2018
În direct
 • EUR19.30
 • USD16.75
 • RUB0.25
 • RON4.16
 • UAH0.60
  Ministerul Justiției al Federației Ruse

  Rusia i-a scos în afara legii pe „Martorii lui Iehova”

  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  2747107

  Activitatea cultului Martorii lui Iehova a fost suspendată pe teritoriul Rusiei „pentru desfășurarea unor activități extremiste”

  CHIȘINĂU, 24 mart — Sputnik. În Federația Rusă a fost sistată activitatea cultului religios „Martorii lui Iehova”, care este învinuit de activitate extremistă. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al Ministerului rus de Justiție.

  Organizația religioasă „Centrul Administrativ al Martorilor lui Iehova din Rusia” a fost inclus în lista asociațiilor obștești și religioase, a căror activitate a fost suspendată în legătură cu desfășurarea activității religioase.

  Interzicerea activității acestui cult în Rusia urmează să fie decisă definitiv de Curtea Supremă pe data de 5 aprilie.

  „Centrul Administrativ al Martorilor lui Iehova din Rusia” reprezintă organizația de bază, care coordonează activitatea filialelor „Martorilor lui Iehova” pe teritoriul Federației Ruse.

  Pe site-ul oficial al „Martorilor lui Iehova din Rusia” se spune că organizația nu a primit nicio înștiințare din partea Ministerului Justiției cu privire la suspendarea activității sale.

  "În cazul în care demersul Ministerului Justiției va fi acceptat, acest lucru va avea consecințe catastrofale pentru libertatea religioasă din Rusia, vizând aproximativ 400 de organizații religioase locale ale „Martorilor lui Iehova”, precum și a celor 2277 de grupuri religioase din întreaga țară, care reunesc 175 de mii de adepți ai acestei religii", scrie într-o declarație a cultului respectiv.

  Tagurile:
  Martorii lui Iehova, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei