17:38 18 Martie 2018
Chişinău-7°C
În direct
  Marine Le Pen în vizită în Duma de Stat a Federației Ruse

  Le Pen: Franța și Rusia trebuie să facă front comun împotriva globalizării

  © Sputnik/ Рамиль Ситдиков
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  4721

  Marine Le Pen consideră că Franța și Rusia trebuie să-și consolideze eforturile comune în combaterea globalismului și fundamentalismul islamic

  BUCUREȘTI, 24 mart — Sputnik. Rusia și Franța trebuie să-și consolideze pozițiile în lupta împotriva problemelor globale — globalizarea și fundamentalismul islamic, care amenință lumea și autodeterminarea națională a statelor, a declarat vineri candidatul pentru funcția de președinte al Franței și liderul Frontului Național, Marine Le Pen, în cadrul unei ședințe a Dumei de Stat pentru afaceri internaționale.

  "O lume nouă care apare sub ochii noștri deja se confruntă cu două mari provocări: globalizarea și fundamentalismul islamic, care lovește lumea și securitatea mondială prin intermediul acțiunilor teroriste", a declarat Le Pen în cadrul vizitei sale la Moscova.

  Le Pen a specificat că prin globalizare înțelege situația în care tot comerțul este supus unei reglementări stricte și „în același timp se oferă mână liberă celor care vor să dicteze regulile în favoarea sa". Prin fundamentalism ea presupune situația în care în favoarea unei politici ostile, statele își modifică politica. "Franța deja a plătit scump printr-o astfel de poziție și acum suportă povara luptei cu fundamentalismul. Rusia, în schimb, aduce un aport indubitabil în acest proces", a spus Le Pen.

  În opinia ei, pentru a face față acestei provocări, Rusia și Franța trebuie să-și consolideze pozițiile. Le Pen a menționat că în prezent unele națiuni deja au reușit să înregistreze succese în lupta împotriva fundamentalismului.

  "Exact așa cum putem vedea prin exemplul summit-ului G20, la finalul căruia a devenit clar că zona globală de comerț nu mai reprezintă un scop pentru care toți luptă, fiind un subiect lăsat la o parte", a subliniat liderul Frontului Național.

  Fundamentalismul, potrivit ei, bate în retragere. "Eu cred că trebuie să depunem în continuare eforturi, unindu-ne puterile, să salvăm lumea de această năpastă care amenință securitatea mondială și autodetermiarea națiunilor noastre", a menționat Le Pen.

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei