16:32 19 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
  Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și candidatul pentru funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen

  Le Pen a avut o întrevedere cu Vladimir Putin

  © Sputnik/ Михаил Климентьев
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  12261

  Candidatul la funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen, s-a întâlnit cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin

  CHIȘINĂU, 24 mart — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu candidatul la funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen.

  "Desigur, ar fi foarte interesant să facem un schimb de opinii cu privire la evoluția relațiilor internaționale și situația din Europa", a spus acesta salutând vizita politicianului francez.

  El a menționat că Le Pen reprezintă un spectru al forțelor europene în plină evoluție. În același timp, Rusia acordă o atenție sporită relațiilor cu Franța și încearcă să mențină raporturi echilibrate atât cu actuala guvernare, cât și cu opoziția.

  "În niciun caz nu vrem să influențăm procesele care au loc, însă ne rezervăm dreptul de a comunica cu reprezentanții tuturor forțelor politice din țară, exact așa o fac și partenerii noștri, cum ar fi cei din Europa și SUA", a subliniat Putin.

  La rândul său, Le Pen a menționat că Franța și Federația Rusă au legături culturale, economice și strategice profunde.

  "Această legătură este deosebit de importantă într-o perioadă în care ne confruntăm cu o amenințare teroristă majoră", a spus ea.

  În același timp, liderul Frontului Național consideră că Rusia și Franța sunt „state care luptă în mod efectiv cu terorismul".

  „Doar împreună vom putea învinge această năpastă", a spus Le Pen, menționând că Rusia continuă să lupte cu terorismul în Siria, iar Franța participă în operațiunile din Ciad.

  La rândul său, Putin a amintit despre atacul teroriștilor asupra unei unități militare a Gărzii Naționale din Cecenia care a avut loc astăzi.

  "Cu toții trăim în condiții complicate. Trebuie să realizăm, în cele din urmă, proporțiile pericolelor și să unim eforturile în lupta cu terorismul", a declarat președintele Rusiei.

  Reamintim că la 16 martie, un alt candidat pentru funcția de președinte al Franței, Emmanuel Macron, a avut o întrevedere la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel.

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)
  Tagurile:
  Alegerile prezidențiale din Franța, Kremlin, Terorism, Frontul Național, Marine Le Pen, Vladimir Putin, Franța
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei