22:44 15 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Sistemul antirachetă, Deveselu, România

  Declarația Rusiei despre sistemul antirachetă NATO din Romania

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  2036102

  Sistemul global al Statelor Unite de rachete antibalistice prezent in Romania si Polonia provoacă o nouă cursă a înarmării, a avertizat Ministerul de Interne al Federatiei Ruse.

  BUCUREȘTI, 28 mart — Sputnik. Implementarea la scara globală a sistemul american de rachete în România, Polonia și Alaska compromite capacitățile descurajării nucleare ale Rusiei, au declarat surse oficiale din cadrul Ministerurlui rus de Interne, relateaza RT.

  Încercarea SUA de a obține un avantaj față de Rusia și China subminează sistemul de securitate la nivel mondial, potrivit lui Viktor Poznikhir.

  Rusia estimează că, până în 2020, SUA vor avea până la 1.000 de rachete interceptoare la dispoziția sa, ceea ce ar fi o amenințare pentru capacitatea balistică a Rusiei.

  „Prezența sistemului global ABM reduce pragul pentru utilizarea armelor nucleare, deoarece oferă SUA iluzia impunității pentru utilizarea armelor strategice ofensive sub protecția ABM", a declarat Viktor Poznikhir, șef adjunct în cadrul Ministerului rus de Interne, la o conferință de dezarmare organizată la Geneva.

  El a declarat că SUA continuă să dezvolte sistemul de rachete sub pretextul combaterii unei amenințări din Coreea de Nord și Iran, în timp ce ignoră preocupările mai largi ale Rusiei.

  Tematic

  Un general român: reacția Rusiei față de Deveselu este una normală
  MAE sfidează Moscova: sistemul antirachetă de la Deveselu este defensiv
  Tagurile:
  Deveselu, Rusia, România


  Știrile Zilei