18:06 20 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Seismograf

  (VIDEO) Cutremur de 6.6 grade în Rusia. Alertă de tsunami

  Getty Images
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  12711

  Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,6 grade a zguduit peninsula Kamceatka din regiunea estică a Rusiei. Seismul s-a produs în Marea Bering. Autorităţile au declarat pericol de tsunami.

  BUCUREŞTI, 29 mart — Sputnik. Cutremurul cu magnitudinea 6,6 grade s-a produs miercuri după-amiază (04:09 GMT) în Marea Bering, în largul coastei de est a peninsulei Kamceatka, au declarat pentru Interfax reprezentanţii filialei din Kamceatka a Serviciului geofizic al Academiei Ruse de Științe, potrivit rt.com.

  Centrul pentru tsunami din Sahalin a avertizat că seismul poate declanșa valuri de tsunami de până la 1,5 metri.

  „Am declarat alertă de tsunami pe baza datelor seismice", a declarat pentru Sputnik un purtător de cuvânt de la centrul Petropavlovsk pentru tsunami, menționând că localităţile Ust-Kamchatsky și Nikolskoie din regiunea Aleut se află chiar în zona de pericol.

  Deși nu există o amenințare majoră pentru coasta insulei Sahalin, experții monitorizează situația.

  Cutremurul s-a produs în vecinătatea vulcanului Kambalny care a început, în mod neașteptat, în urmă cu câteva zile, să arunce cenușă, după de 250 ani de inactivitate. Vulcanul rămâne activ, aruncând cenușă până la o altitudine de peste 7.000 de metri deasupra nivelului mării. În zonă, a fost declarată alertă.

  Seismul s-a produs de-a lungul arcului Kurile-Kamceatka, una dintre regiunile cele mai active din punct de vedere seismic din lume.

   

  Tematic

  Imagini spectaculoase, dar şi alarmante: un vulcan a erupt dupa 250 de ani
  Tagurile:
  cutremur, tsunami, Serviciului geofizic al Academiei Ruse, Kamciatka, Sahalin
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei