08:11 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  268132

  Vladimir Putin continuă să fie cea mai populară personalitate politică din Rusia, arată datele ultimului sondaj de opinie

  CHIȘINĂU, 1 apr — Sputnik. Activitatea lui Vladimir Putin în calitate de președinte al Rusiei este apreciată de 81 la sută din ruși, iar 64 la sută ar vota pentru el în cazul în care alegerile ar avea în cea mai apropiată duminică, arată datele unui sondaj efectuat la comanda fondului Opinia Publică.

  Pe locul doi în topul preferințelor se află liderul Partidului Liberal-Democrat, Vladimir Jirinovski, pentru care ar vota 10 la sută din respondenți. Pentru liderul comuniștilor ruși și-ar da votul 4 la sută din ruși, iar pentru omul de afaceri Mihail Prohorov — 2 la sută. 9 la sută din respondenți au declarat că nu s-ar prezenta la vot.

  Studiul arată că 78 la sută din respondenți au încredere în Putin, în timp ce în prim-ministrul Dmitri Medvedev — 41 la sută din ruși. Opiniile față de activitatea șefului executivului rus sunt împărțite: 43 la sută califică activitatea acestuia drept una pozitivă, însă 39 la sută o consideră una negativă.

  Dacă duminica următoare ar avea loc alegeri parlamentare, 47 la sută din ruși ar vota pentru partidul Rusia Unită, pentru Partidul Liberal-Democrat — 12 la sută, pentru Partidul Comunist — 8 la sută, iar pentru Partidul Rusia Echitabilă — 4 la sută. Aproximativ 10 la sută au declarat că nu ar participa în alegeri.

  Studiul a a fost efectuat în perioada 25-26 martie, pe un eșantion de 3 mii de persoane din 207 localități și 73 regiuni ale Rusiei.

  Tagurile:
  președinte, Alegerile prezidențiale, Sondaj, Partidul Rusia Unită, Vladimir Putin, Federaţia Rusă, Rusia


  Știrile Zilei