17:39 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  5742

  Ministerul de Externe al României a condamnat atentatul terorist de la Sankt Petersburg șia exprimat condoleanțe

  BUCUREȘTI, 4 aprilie —Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul cu bombă din Sankt Petersburg, soldat cu numeroși morți și răniți, se spune într-un comunicat oficial al instituției.

  Totodată diplomația română a transmis condoleanțe familiilor și victimelor, exprimând speranța pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite.

  "În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea tuturor actelor de acest tip, indiferent de rațiune și formă de manifestare", se arată în mesajul MAE.

  Cu un mesaj a venit și președintele României, Klaus Iohannis, care a reiterat importanța continuării eforturilor conjugate și coordonate în lupta cu flagelul terorismului și extremismului violent, pentru prevenirea şi combaterea acestora.

  Reamintim că la 3 aprilie în metroul din Sankt Petersburg a fost detonată o bombă. În urma exploziei au decedat 14 persoane, iar 50 au fost rănite. Ulterior, reprezentanții organelor de forță au identificat o altă bombă, care a fost dezamorsată.

  În momentul exploziei, președintele rus Vladimir Putin se află într-o vizită la Sankt Petersburg, unde urma să aibă o întrevedere cu liderul belarus Aleksandr Lukașenko.  Știrile Zilei