13:33 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Facebook

  Internauții ar putea fi obligați să ofere datele din pașaport

  © Sputnik / Наталья Селиверстова
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  4122

  În Duma de Stat a fost înaintat un proiect de lege care presupune obligativitatea oferirii datelor din pașaport la înregistrarea în rețele de socializare.

  CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Un astfel de proiect a fost propus de deputatul Vitalie Milonov, anunță RIA Novosti.

  "La înregistrare proprietarul este obligat să ceară persoanei fizice, care realizează înregistrarea, un document în formă electronică, care confirmă identitatea persoanei (inclusiv un document care confirmă identitatea cetățeanului străin sau a persoanei fără cetățenie din Federația Rusă), care permit determinarea numelui, prenumelui, patronimicului (dacă există) și vârsta persoanei fizice", se menționează în nota explicativă a proiectului.

  Anterior, în Duma de Stat a fost înregistrat un proiect de lege care obligă administratorii rețelelor de socializare să ofere date din pașaport la înregistrarea unor grupuri de discuții.

  Parlamentul regiunii Leningrad a venit cu o altă inițiativă legislativă, prin care ar urma să fie interzisă înregistrarea în rețele de socializare a copiilor sub 14 ani. Vârsta ar urma să fie confirmată prin oferirea datelor din pașaport.

  În afară de aceasta, utilizatorul va avea dreptul să dețină un singur cont, în care să fie indicat numele real. De asemenea, legea proiectul de lege prevede interzicerea utilizării rețelelor de socializare în timpul orelor de muncă în cazul angajaților în sfera bugetară.

  Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că astfel de proiecte nu sunt realiste.

  "Nu am văzut proiectul de lege, ci doar informațiile care au apărut în presă despre prevederile care s-ar conține în acest document, ceea ce e puțin probabil. Prevederile despre care se discută în presă nu sunt realiste. Iată de ce preferăm să nu adoptăm vreo poziție", a declarat Peskov.

  Tagurile:
  Pașaport, Rețele de socializare, Vitalie Milonov, Federaţia Rusă


  Știrile Zilei