17:30 23 Ianuarie 2018
Chişinău-5°C
În direct
  Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei

  MAE al Rusiei: Relațiile ruso-americane trec prin cea mai complicată perioadă

  © AFP 2018/ Joel Saget
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  3911

  Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că relațiile ruso-americane trec prin cea mai complicată perioadă din cauza eforturilor administrației americane precedente de a submina implicarea Rusiei în afacerile internaționale

  CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. Relațiile ruso-americane trec prin cea mai complicată perioadă de la sfârșitul războiului rece, a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse.

  A devenit evident că relațiile ruso-americane trec prin cea mai complicată perioada de la sfârșitul războiului rece, se menționează în declarația MAE.

  Diplomația rusă precizează că administrația precedentă a SUA a făcut tot ce este posibil pentru agravarea acestor relații, încercând să limiteze în mod artificial influența Rusiei în afacerile internaționale și să deturneze dezvoltarea economiei cu ajutorul sancțiunilor.

  "Nimic din toate acestea nu au reușit, însă Washingtonul și-a demonstrat în mod evident aspirația spre hegemonia mondială, argumentată prin așa-numita "exclusivitate americană", care trezește asocieri macabre", se spune în declarația diplomației ruse.

  Ministerul Afacerilor Externe menționează că Rusia speră la stabilirea unui dialog productiv în contextul vizitei de lucru în Rusia a secretarului de stat al SUA, Rex Tillerson.

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei