02:35 21 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Imagine de pe coperta unei reviste editată de cultul „Martorii lui Iehova”

  Uniunea Europeană intervine în favoarea iehoviștilor din Rusia

  © Facebook / Martorii lui Iehova
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  14206

  Uniunea Europeană intervine în favoarea cultului Martorii lui Iehova, a căror activitate a fost calificată de justiția din Rusia drept una extremistă

  CHIȘINĂU, 21 apr — Sputnik. Membrii organizației Martorii lui Iehova trebuie să beneficieze de dreptul la libertatea întrunirilor, a declarat Serviciul European de Acțiune Externă, responsabil de politica externă a UE.

  "Martorii lui Iehova, precum și toate celelalte grupuri religioase trebuie să beneficieze de dreptul la libertate a întrunirilor fără niciun fel de imixtiune, așa cum garantează Constituția Federației Ruse, conform obligațiilor asumate de Rusia conform standardelor internaționale în domeniul drepturilor omului", se spune în declarația UE.

  Ministerul Justiției al Federației Ruse
  © Sputnik/ Григорий Сысоев

  Reamintim că Curtea Supremă din Rusia a calificat activitatea organizației Centrului Director al Martorilor lui Iehova din Rusia drept una extremistă, interzincându-i activitatea. Cultul este în drept să atace decizia instanței. În cazul în care liderii iehoviștilor vor ataca decizia Curții Supreme, decizia cu privire la interzicerea activității ar putea fi suspendată. Anterior Ministerul Justiției a decis suspendarea activității organizației până la pronunțarea instanței de judecată.

  Reprezentanții Martorilor lui Iehova au declarat jurnaliștilor că intenționează să atace la CEDO decizia justiției rusești.

  Tematic

  Rusia i-a scos în afara legii pe „Martorii lui Iehova”
  Ceva se întâmplă cu „martorii lui Iehova" din Moldova: de ce își vând casele
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei