23:38 20 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.50
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.72
  gazoductul Turkish Stream

  Rusia înaintează în Marea Neagră

  © Photo: turkstream.info
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  21832

  Se pare că Vladimir Putin a bătut palma cu Recep Tayyp Erdogan asupra megaproiectului energetic care se părea că nu ar fi avut sorți de izbândă.

  BUCUREȘTI, 7 mai — Sputnik. Astăzi, compania rusă de stat „Gazprom" a început construcția gazoductului „Turkish Stream" pe porțiunea maritimă a traseului, adică pe fundul Mării Negre, scrie RIA Novosti.

  Construcția gazoductului a început după patru zile de la întâlnirea avută la Soci de către Vladimir Putin și Recep Tayyp Erdogan, unde s-au discutat aspecte înce privește restabilirea relațiilor economice între Rusia și Turcia, inclusiv construcția gazoductului „Turkish Stream".

  Joi, 4 mai, șeful Gazprom, Alexei Miller, a declarat că în timpul apropiat urmează să fie reluate lucrările pentru construcția acestui gazoduct.

  „Astăzi noi începem lucrul în ce privește realizarea proiectului „Turkish Stream" — porțiunea maritimă a acestui gazoduct. Proiectul este realizat în conformitate cu caietul de sarcini așa ca la sfârșitul anului 2019 consumatorii de gaze naturale din Turcia și Europa o sursă nouă și sigură", a spus Miller.

  Rusia și Turcia au semnat la 10 octombrie 2016 un acord interguvernamental ce ține de construcția gazoductului „Turkish Stream", executantul lucrărilor fiind compania South Stream Transport. În acel acord se menționeză că vor fi construite două căi de transportare a gazului pe fundul Mării Negre. O cale de transport va fi destinată consumatorilor din Turcia, iar alta celor din Europa. Capacitatea de transport a unei căi a gazoductului va fi de 15,75 miliarde metri cubi.

  Tematic

  Rusia, Turcia și Iran semnează Memorandumul privind Siria
  Putin: vom menține restricțiile asupra importului de roșii din Turcia
  Tagurile:
  Rusia, Turcia


  Știrile Zilei