23:31 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Discursul lui Vladimir Putin în Piața Roșia cu ocazia paradei de 9 mai

  Putin: „Suntem gata să ne apărăm țara. E nevoie de o cooperare în numele păcii”

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  27880

  Președintele Federației Ruse a ținut un discurs cu ocazia aniversării a 72-a de la Victoria asupra Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Război Mondial, punând accentele pe capacitatea și Rusiei de a se apăra împotriva oricărei agresiuni militare, dar și pe necesitatea consolidării comunității internaționale în fața marilor provocări globale.

  BUCUREȘTI, 9 mai — Sputnik. În timpul discursul său din Piața Roșie ținut cu ocazia paradei militare dedicate aniversării a 72-a de la Victoria asupra Germaniei în cel de-Al Doilea Război Mondial, Vladimir Putin a subliniat capacitatea Rusiei de a-și apăra integritatea și suveranitatea statului.

  "Nu a existat și nici nu va exista vreo forță capabilă să cucerească poporul nostru", a declarat liderul rus.

  Totodată, acesta a ținut să reamintească că libertatea continentului european se datorează sacrificiilor făcute de soldații sovietici.

  "Nu vom uita niciodată că libertatea Europei și mult așteptata pace pe Planetă a fost obținută de tații, buneii și străbuneii noștri", a menționat Putin.

  În contextul existenței unor tensiuni la nivel internațional, președintele rus a reafirmat pregătirea statului, armatei și cetățenilor de a face față oricărui atac la suveranitatea statului.

  "Lecțiile războiului ne îndeamnă să fim vigilenți. Forțele Armate ale Rusiei sunt gata să respingă orice agresiune potențială", a subliniat președintele rus.

  "Rusul, soldatul rus care a dat dovadă de bărbăție și vitejie în toate vremurile, este gata pentru orice faptă eroică, pentru orice jertfă de dragul Patriei și poporului său", a mai adăugat el în discursul său.

  Totodată, Putin a subliniat că pentru a face față provocărilor globale, este nevoie de o cooperare internațională, menționând că cel de-Al Doilea Război Mondial nu a putut fi evitat anume din cauza lipsei de unitate dintre marile puteri.

  "Astăzi însăși situația ne cere să ne consolidăm potențialul militar, însă pentru o luptă eficientă cu terorismul, extremismul, neonazismul și alte amenințări este nevoie de consolidarea întregii comunități internaționale", a afirmat Vladimir Putin.

  "Suntem deschiși spre o astfel de cooperare. Rusia va fi întotdeauna de partea păcii, de partea celor care pledează pentru un parteneriat echitabil, considerând războiul incompatibil cu esența vieții și naturii umane", a mai declarat președintele Federației Ruse    

  Tagurile:
  Parada, 9 mai, Discurs, Vladimir Putin, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei