16:58 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Cea de-a 72-a aniversare a Zilei Victoriei din Piața Roșie

  (VIDEO) Parada militară de la Moscova în format de 360 grade

  © Sputnik / Aleksander Wilf
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  22030

  Anul acesta pregătirile pentru parada militară de 9 Mai la Moscova s-a filmat folosindu-se un nou tip de tehnologie.

  BUCUREȘTI, 19 mai — Sputnik. Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat pe pagina oficială un clip video în format 360 unde sunt reflectate pregătirile generale privind organizarea la Moscova a paradei militare din Piața Roșie cu ocazia Zilei Victoriei, scrie RIA Novosti citând comunicatul de presă al Ministerului.

  „Pe pagina oficială pentru prima dată a fost publicat un video ce reflectă cum are loc organizarea repetiției generale a paradei militare de Ziua Victoriei la Moscova, fiind folosită tehnologia de filmare „3600" — așa-zis filmare sferică", este precizat în acel comunicat.

  Mai este menționa, că datorită acestui tip de tehnologie cel care vizionează înregistrarea video poate vizualiza din orice perspectivă imaginile care sunt filmate la 3600.

  „În comparație cu tehnologia simplă de înregistrare unde tot ce este filmat se face după un anumit scenariu, tehnologia 360 creează impresia de omniprezență a celui care vizionează și poate chiar să „arunce o privire" în direcția care dorește. Un efect și mai bun de vizualizare a unei asemenea înregistrări video o poate avea dacă spectatorul folosește ochelari și căști speciale", se mai menționează în acel comunicat.

  Cea de-a 72-a paradă dedicată victoriei asupra nazismului în „Marele Război” pentru apărarea Patriei s-a desfășurat la 9 mai în Piața Roșie. La această paradă au participat peste zece mii de militari și 114 unități de tehnică militară. În acest an, din cauza condițiilor meteo din regiunea Moscovei, a fost luată decizia ca aviația rusă să nu mai participe la parada militară.

  Conform unor estimări, parada militară de la Moscova a fost vizionată, în direct, pe posturile de televiziune naționale de aproximativ 15,117 milioane de persoane care aveau o vârstă mai mare de patru ani. În 2016 acest eveniment care are loc anual în Rusia a fost vizionat de 12,944 milioane de persoane.

  Tematic

  Parada militară de Ziua Victoriei din Piața Roșie de la Moscova
  Moldova, prezentă la cel mai înalt nivel la Parada de 9 mai din Piața Roșie
  9 Mai - cum românii de azi și-au uitat părinții
  Paradă militară de 9 mai de la Moscova


  Știrile Zilei