23:19 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  Margarita Simonyan

  Podesta: Sputnik și RT sunt surse preferate la Casa Albă. Reacția lui Simonian

  © Sputnik / Михаил Воскресенский
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (55)
  10110

  Redactorul-șef al RT a răspuns la declarațiile lui John Podesta cu privire la pretinsul privilegiu de care se bucură Sputnik și RT la Casa Albă

  BUCUREȘTI, 25 mai — Sputnik. Redactorul-șef al postului de televiziune RT și a agenției internaționale de știri "Rossia Segodnea", Margarita Simonian a comentat declarațiile șefului staff-ului electoral al Hillary Clinton, John Podesta, precum că serviciul de presă al Casei Albe consideră RT și Sputnik drept surse de informare.

  Anterior Podesta a declarat într-un comentariu oferit Washington Post că aceste instituții media, precum și un șir de alte instituții de presă "se află astăzi într-o poziție de surse de informare".

  "RT și Sputnik sunt instituții de presă preferate la Casa Albă. E o noutate. Made my day, cum s-ar spune", a declarat Simonian.

  Anterior staff-ul electoral al fostului candidat Hillary Clinton, administrația Obama și serviciile speciale SUA au învinuit Moscova de imixtiune în alegerile din SUA în favoarea lui Donald Trump. Comunitatea americană de informații a dedicat agenției Sputnik și RT peste o jumătate din volumul unui raport cu privire la așa-numita "implicare a Rusiei". Anexa cu titlul "Televiziunea Kremlinului încearcă să influențeze politica și să suscite sentimentele de nemulțumire din SUA" ocupă șase din cele 14 pagini a documentului final elaborate de serviciile secrete. Până în prezent, partea americană nu a oferit niciun fel de dovezi cu privire la afirmațiile sale, iar Rusia a respins în mai multe rânduri astfel de învinuiri.

  Тема:
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (55)

  Tematic

  Margarita Simonian, printre primii cei mai citați trei jurnaliști din Rusia
  Simonian: Angajații Sputnik sunt filați de servicii secrete
  Tagurile:
  RT, Russia Today, Casa Albă, Sputnik, Margarita Simonian, Rusia, SUA


  Știrile Zilei