06:22 21 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin

  Sondaj: două treimi dintre ruși ar vota pentru Putin

  © Sputnik/ Grigoriy Sisoev
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  9272

  Peste două treimi dintre ruși ar vota pentru Vladimir Putin în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidențiale

  BUCUREȘTI, 30 mai — Sputnik. Două treimi dintre cetățenii ruși și-ar da votul pentru Vladimir Putin la alegerile prezidențiale, în cazul în care acestea ar avea loc în cea mai apropiată duminică, relevă datele unui sondaj efectuat de Centrul "Levada".

  Potrivit studiului, peste 66 la sută dintre respondenții ruși și-ar dori să-l vadă în continuare pe Putin în funcția de președinte după expirarea mandatului.

  În același timp, 63 la sută dintre respondenți sunt gata să voteze pentru acesta la alegerile prezidențiale următoare. Din totalul persoanelor care intenționează să participe în alegeri, 82 la sută ar vota pentru Vladimir Putin. Pe locul doi urmează liderul Partidului Liberal-Democrat, Vladimir Jirinovski, pentru care ar vota 6 la sută din respondenți, președintele Partidului Comunist, Ghennadii Ziuganov, pe care îl susțin 4 la sută și Aleksei Navalnyi, care ar acumula 2 la sută.

  Peste 5 la sută din respondenți sunt indeciși sau refuză să participe în alegeri.

  Sondajul a fost efectuat în perioada 19-22 mai, pe un eșantion de 1600 cu vârsta de la 18 ani, povenind din 48 de regiuni ale Rusiei.

  Tagurile:
  alegerile prezidențiale, Sondaj, Vladimir Putin, Federaţia Rusă
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei