06:42 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  20051

  „Nu există niciun interes": într-un interviu acordat NBC, Vladimir Putin a comentat zvonurile despre pretinsa ingerință rusă în alegerile prezidențiale din SUA și a trimis mingea în tabără americană.

  BUCUREȘTI, 5 iun — Sputnik. Statele Unite ale Americii „intervin" în procesele politice ale țărilor, dar acuză Rusia de amestec în politica internă americană, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru NBC, relatează Sputnik Franța.

  Moscova nu „vede niciun sens" în presupusele eforturi de a interveni în politica americană.

  „Nu vreau să supăr pe nimeni, dar puneți degetul oriunde pe hartă și veți găsi plângeri că americanii se amesteca în procesele electorale ale altor state", a spus Vladimir Putin.

  Anterior, oficialii americani au acuzat Rusia de atacuri cibernetice asupra sistemelor informatice ale partidelor politice americane pentru a influența rezultatele alegerilor prezidențiale. Sub acest pretext, administrația Obama a impus sancțiuni împotriva persoanelor fizice și juridice din Rusia.

  „Președinții vin și pleacă, chiar și părțile se schimbă, dar linia politică rămâne neschimbată. Practic, ne pasă cine conduce SUA, avem o idee despre modul în care lucrurile se vor desfășura. Într-adevăr, chiar dacă am vrut să intervenim, nu ar fi avut niciun sens să facem asta", a declarat Putin postului NBC.

  Moscova a negat acuzațiile numindu-le nefondate. Președintele Donald Trump a promis că autoritățile vor efectua o nouă anchetă în acest caz. Comitetul pentru Informații al Statelor Unite din cadrul Camerei Reprezentanților se ocupă de acest subiect.

  Tematic

  SPIEF 2017. Apelul lui Putin pentru oamenii de afaceri din SUA
  Ce i-a dezvăluit Putin lui Oliver Stone despre serviciile ruse de informații
  Ultima oră: Vladimir Putin, răspuns așteptat de fanii din întreaga lume
  Putin despre Merkel: avem puncte de vedere comune în multe probleme
  Mesajul lui Vladimir Putin pentru România. Se rupe echilibrul geostrategic
  Dacă Franța decide să renunțe la sancțiunile anti-ruse. Oferta lui Putin
  Tagurile:
  NBC, Vladimir Putin, SUA


  Știrile Zilei