19:37 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  Avionul Su-27

  Rușii au ridicat un Su-27 pentru interceptarea unui bombardier american

  © Sputnik /
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  35640

  Un avion rus de vânătoare a interceptat un bombardier american care zbura de-a lungul frontierei ruse

  BUCUREȘTI, 6 iun — Sputnik. Rusia a ridicat în aer un avion de vânătoare Su-27 pentru interceptarea unei navei aeriene americane B-52 deasupra Mării Baltice, însoțindu-l până la îndepărtarea acestuia de frontierele Federației Ruse, apoi a revenit la aerodrom, a anunțat marți Ministerul Apărării al Rusiei.

  Pe 6 iunie, aproximativ la ora 10:00 (ora Moscovei) mijloacele speciale de monitorizare a spațiului aerian au identificat în spațiul aerian al apelor neutre un aparat de zbor care zbura de-a lungul frontierei ruse. Pentru interceptarea țintei a fost ridicat un avion de vânătoare Su-27 care se află în dotarea forțelor antiaeriene a flotei baltice, se spune în comunicatul Ministerului Apărării.

  Echipajul avionului rus Su-27 s-a apropiat de nava aeriană la o distanță sigură, identificându-l drept bombardier american strategic B-52, însoțindu-l, se menționează în comunicat.

  După îndepărtarea bombardierului american de frontierele Federației Ruse, avionul de vânătoare Su-27 a revenit în baza aeriană.

  Tagurile:
  Su-27, Bombardiere, Ministerul Apărării, Marea Baltică, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei