11:05 28 Martie 2020
În direct
 • EUR19.78
 • USD18.04
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  18431

  Ucrainenii ar putea organiza provocări în regiunea transnistreană pentru a utiliza această regiune în calitate de instrument politico-militar împotriva Rusiei, consideră expertul Franț Klințevici

  BUCUREȘTI, 8 iun — Sputnik. În condițiile actuale Transnistria devine un instrument politico-militar de presiune asupra Rusiei, consideră vicepreședintele comisiei a Consiliului Federației pentru Apărare și Securitate, Franț Klințevici.

  „În condițiile actuale Transnistria devine un instrument politico-militar de presiune asupra Rusiei. Trebuie să constat că toate înțelegerile la care au ajuns diplomații noștri au fost încălcate cu tupeu, prin practicarea unor standard duble", a declarat Klințevici în cadrul unei mese rotunde organizate în Duma de Stat.

  Senatorul presupune că autoritățile de la Kiev ar putea organiza provocări în regiunea transnistreană.

  „Astăzi probabilitatea unor provocări, care ar putea fi organizate în Transnistria cu mâinile ucrainenilor, este mare. Ei pregătesc astfel de lucruri", consideră el.

  „În viitorul apropiat nimeni nu va mai avea nevoie de Ucraina. Era nevoie de Rusia, însă Rusia nu se lasă atrasă în războiul din sud-est. Vor încerca să o atragă în Transnistria, vă spun în calitate de militar. Ei vor organiza astfel de provocări, înțelegând prea bine că acolo locuiesc 150 de mii de cetățeni ruși și că avem acolo un contingent militar", a menționat Klințevici.

  Tematic

  Republica Moldova – următorul focar de război?
  Tagurile:
  Consiliul Federației, senat, Instrument, Senat, Provocare, Franț Klințevici, Transnistria, Rusia, Ucraina


  Știrile Zilei