18:25 23 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Kremlinul

  Hackerii americani au atacat site-ul oficial al Kremlinului

  © Sputnik / Наталья Селиверстова
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  9630

  Site-ul oficial al administrației de la Kremlin a devenit ținta atacurilor hackerilor americani

  BUCUREȘTI, 8 iun — Sputnik. În fiecare zi în Rusia sunt înregistrate atacuri cibernetice comise de pe teritoriul SUA, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

  Potrivit lui, obiectul atacului este și site-ul oficial al administrației prezidențiale ruse.

  Fiind solicitat să precizeze dacă este vorba despre atacuri orchestrate de serviciile secrete americane, Peskov a răspuns că atacurile sunt efectuate de pe teritoriul SUA.

  „Nu aș vrea să amuz publicul cu declarații că în spatele acestor atacuri ar sta oficialii de la Washington. Atacurile efectuate de pe teritoriul unui stat nu presupune neapărat complicitata autorităților statului respectiv”, a declarat Peskov.

  Anterior reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei au declarat că serviciile secrete americane au amenințat Rusia cu atacuri cibernetice masive.

  Diplomația rusă menționează că aproximativ 28 la sută din toate atacurile asupra infrastructurii informaționale rusești sunt efectuate de pe teritoriul SUA.

  Moscova a propus în mai multe rânduri Washingtonului organizarea unor consultări bilaterale în problema combaterii crimelor informaționale, însă administrația americană a respins de fiecare dată aceste inițiative.

  Tagurile:
  atacuri cibernetice, Kremlin, Hacker, Dmitri Peskov, Vladimir Putin, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei