21:11 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Sigmar Gabriel

  Germania pledează pentru un parteneriat cu Rusia în regiunea Baltică

  AFP/ TOBIAS SCHWARZ
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  8711

  Germania se pronunță pentru dezvoltarea parteneriatului cu Rusia în regiunea Mării Baltice

  BUCUREȘTI, 13 iun — Sputnik. Germania se pronunță pentru dezvoltarea parteneriatului cu Rusia în regiunea Mării Baltice, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, în cadrul forumului dedicat strategiei UE pentru regiunea baltică (EUSBSR).

  "Aș vrea să subliniez importanța vecinătății baltice în cadrul strategiei parteneriatului baltic. Țin să menționez aici, întâi de toate, Rusia. Avem prilejul să demonstrăm că o cooperare cu Rusia în regiunea baltică este posibilă și deschide perspective pozitive pentru viitor", a declarat ministrul german.

  Acesta a mai adăugat că susține ferm eforturile de dezvoltare a relațiilor cu Rusia și cu Belarus în cadrul acestei strategii.

  Forumul are loc cu susținerea Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, Comisiei Europene și Comisiei Mării Baltice (Baltic Sea Commission, CPMR-BSC). La eveniment participă peste 800 de politicieni, economiști, ecologi, savanți și oameni de cultură.

  Reuniunea se desfășoară sub genericul "Connectivity", care, din punct de vedere al organizatorilor germani, simbolizează "idea de bază a cooperării în regiunea Mării Baltice" între Letonia, Lituania, Estonia, Finlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Polonia, Germania, Belarus și Rusia.

  Tagurile:
  ministrul afacerilor externe, Cooperare, Sigmar Gabriel, Marea Baltică, Uniunea Europeană, Belarus, Rusia, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei