21:55 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Sigmar Gabriel

  Germania pledează pentru un parteneriat cu Rusia în regiunea Baltică

  AFP/ TOBIAS SCHWARZ
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  6611

  Germania se pronunță pentru dezvoltarea parteneriatului cu Rusia în regiunea Mării Baltice

  BUCUREȘTI, 13 iun — Sputnik. Germania se pronunță pentru dezvoltarea parteneriatului cu Rusia în regiunea Mării Baltice, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, în cadrul forumului dedicat strategiei UE pentru regiunea baltică (EUSBSR).

  "Aș vrea să subliniez importanța vecinătății baltice în cadrul strategiei parteneriatului baltic. Țin să menționez aici, întâi de toate, Rusia. Avem prilejul să demonstrăm că o cooperare cu Rusia în regiunea baltică este posibilă și deschide perspective pozitive pentru viitor", a declarat ministrul german.

  Acesta a mai adăugat că susține ferm eforturile de dezvoltare a relațiilor cu Rusia și cu Belarus în cadrul acestei strategii.

  Forumul are loc cu susținerea Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, Comisiei Europene și Comisiei Mării Baltice (Baltic Sea Commission, CPMR-BSC). La eveniment participă peste 800 de politicieni, economiști, ecologi, savanți și oameni de cultură.

  Reuniunea se desfășoară sub genericul "Connectivity", care, din punct de vedere al organizatorilor germani, simbolizează "idea de bază a cooperării în regiunea Mării Baltice" între Letonia, Lituania, Estonia, Finlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Polonia, Germania, Belarus și Rusia.

  Tagurile:
  ministrul afacerilor externe, Cooperare, Sigmar Gabriel, Marea Baltică, Uniunea Europeană, Belarus, Rusia, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1274
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164