19:31 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Echipamentul militar „Ratnik”

  (VIDEO) "Star Wars", prototipul echipamentului de luptă al Armatei Ruse

  © Sputnik / Sergei Safronov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  64940

  Un important centru de cercetare militară din Rusia a dezvăluit ceea ce pare a fi prototipul unui echipament de luptă de ultimă generație, asemănător cu hainele Star Wars.

  BUCUREȘTI, 30 iun — Sputnik. În scurt timp, soldații ruși vor fi echipați cu prototipul unui echipament de luptă ce va avea o cască care acoperă fața soldatului și armura de corp de ultimă oră, informează RT.

  Echipamentul de luptă de generație următoare include un exoskeleton alimentat pentru a ajuta la creșterea performanței și a rezistenței în timpul luptelor.

  Prototipul a fost dezvăluit joi la deschiderea celui mai mare centru de prototipuri de înaltă tehnologie din Rusia, de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie din Moscova.

  Echipamentul a fost dezvoltat la Institutul Central de Cercetare pentru Construcția de Mașini de precizie, un mare designer și furnizor rus de armament și echipament militar.

  "Lucrăm la un concept pentru costumul de luptă al viitorului. Pe ecran este viziunea noastră asupra costumului pe care ne-am dori să-l dezvoltăm în următorii câțiva ani", a declarat Oleg Chikarev, șef adjunct al sistemelor de arme.

  Armata rusă se pregătește în mod activ pentru a face față provocărilor viitoarelor războaie, deoarece puterile majore ale lumii investesc în cercetarea și dezvoltarea sistemelor de luptă de generație următoare, inclusiv în exoskeleton și platforme robotizate.

  "Lucrăm și cu companii rusești specializate în diverse elemente de echipament de luptă și creăm caracteristici care, în opinia noastră, vor ajuta soldații noștri să-și îndeplinească misiunile pe câmpul de luptă", a adăugat Oleg Chikarev.

  Anul trecut, armata a precizat că roboții și cyborgii vor înlocui treptat soldații umani pe uscat, în aer, pe mare și în spațiul cosmic.

  "Vad o robotizare mai mare. De fapt, viitorul război va implica operatori și mașini, nu și soldați care se împușcă unul pe celălalt pe câmpul de luptă", a subliniat în iulie 2016 generalul-locotenent Andrey Grigoriev, șeful Fundației de Cercetare Avansată (ARF).

  Cu toate acestea, deoarece soldații umani vor juca un rol important pe câmpul de luptă până când războiul robotizat va deveni realitate, sistemul de luptă Ratnik 2 din Rusia este în plină desfășurare.

  Noul proiect Legionarul va cuprinde arme de foc sofisticate, sisteme de comunicații, precum și arme îmbunătățite, asigurând protecție totală împotriva gloanțelor și șrapnelului, permițând infanteriștilor să se "simtă confortabil în orice mediu".

  Tagurile:
  echipament de luptă, Armata Rusă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   843
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   118
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1134