05:44 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Vladimir Putin la expoziția Innoprom 2017 din Ekaterinburg

  Putin a apreciat chipiul minune, care nu le permite șoferilor să adoarmă

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  10120

  Vladimir Putin a apreciat chipiul neuronal, produs de specialiștii ruși, care nu-i permite conducătorului auto să adoarmă sau să se sustragă în timpul călătoriei

  BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a apreciat sistemul de menținere a atenției șoferului, elaborat în cadrul inițiativei naționale tehnologice (NTI).

  Sistemul SleepAlert a fost prezentat șefului statului în cadrul expoziției "Innoprom" din Ekaterinburg. SleepAlert utilizează tehnologiile neuronale pentru a identifica starea de oboseală și somnolență, prevenindu-l pe șofer cu privire la pericolul adormirii la volan. Acesta mai semnalează slăbirea atenției și concentrării. Echipamentul este alcătuit dintr-un chipiu neuronal și un senzor, care se fixează la încheietura mâinii.

  În cadrul expoziției lui Putin i-a fost prezentat și modelul automobilului autonom Șatl, care deocamdată e doar la nivel de prototip. Acesta permite transportarea pasagerilor cu indicarea destinației. Automobilul își alege ruta în dependență de mai mulți factori, cum ar fi, de exemplu, ambuteiajele. Președintele a discutat cu autorii proiectului despre perspectivele producerii în serie a unor astfel de automobile.

  Tagurile:
  Automobil autonom, Chipiul neuronal, Șoferi, Vladimir Putin, Ekaterinburg, Rusia


  Știrile Zilei