20:02 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  6310

  Ramzan Kadârov a declarat că zvonurile despre pretinsele persecuții aale homosexualilor în Cecenia sunt răspândite intenționat de răuvoitori

  BUCUREȘTI, 19 iul — Sputnik. Președintele Ceceniei, Ramzan Kadârov, a declarat postului de televiziune HBO că zvonurile despre torturile și persecuțiile homosexualilor din Republică sunt răspândite intenționat de răuvoitori.

  Fiind întrebat de un reporter ce atitudine are față de informațiile cu privire la persecuțiile homosexualilor și familiile lor în Cecenia, liderul cecenilor a numit această informație drept "prostii".

  "Sunt niște șaitani, oameni vânduți și neoameni. Să fie blestemați pentru calomniile lor. Oricum vor răspunde în fața Celui de Sus", a spus Kadârov.

  Acesta a mai menționat că în regiunea sa nu există homosexuali, iar dacă există, aceștia ar trebui să fie luați în Canada, pentru „purificarea sângelui".

  La începutul lunii aprilie, ziarul „Novaia Gazeta" a publicat un material în care afirma că în Cecenia au loc rețineri în masă a cetățenilor de orientare sexuală netradițională.

  Serviciul de presă al președintelui Ceceniei a infirmat această informație, iar purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că nu există nici un temei de a supune îndoielilor informațiile prezentate lui Vladimir Putin de către Ramzan Kadârov.

  Avocatul poporului, responsabil pentru drepturile omului, Tatiana Moskalkova a anunțat că a primit din partea "Novaia Gazeta" lista locuitorilor Ceceniei care ar fi supuși persecuțiilor și a expediat-o  Comitetului de Investigați al Rusiei. La mijlocul lunii iunie, Moskalkova a declarat că nu a recepționat nicio plângere din partea vreunui homosexual care ar fi avut de suferit pe teritoriul Ceceniei.

  Tagurile:
  Homosexuali, Gay, Ramzan Kadârov, Cecenia, Rusia

  Știrile Zilei