11:50 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Dmitri Rogozin

  Rogozin: Autoritățile române au pus în pericol viețile pasagerilor din avion

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (179)
  46602

  Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a declarat pe Twitter că autoritățile române au pus în pericol viețile pasagerilor avionului în care se afla și el.

  CHIȘINĂU, 28 iul — Sputnik. Prin interzicerea survolării spațiului aerian al României pentru avionul companiei S7, autoritățile române au pus în pericol viața pasagerilor din din avion, a declarat vineri vicepremierul rus, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru Transnistria, Dmitri Rogozin.

  Autoritățile române, sub pretextul aflării la bord a unei persoane aflate în lista celor cărora li s-au impus „sancțiuni”, nu au permis survolarea spațiului aerian al României pentru avionul companiei S7, care efectua cursa Moscova-Chișinău, și la bordul căruia se aflau 165 de persoane, inclusiv 11 copii. Avionul, la bordul căruia se afla și delegația rusă condusă de Dmitri Rogozin și care se îndrepta spre Moldova, a fost nevoit să aterizeze pe un aerodrom de rezervă din Minsk.

  „Autoritățile române, prin interdicția impusă avionului S7, a pus în pericol viețile pasagerilor — femei și copii”, a scris Rogozin pe Twitter.

  Potrivit mass-mediei, Rogozin se întoarce la Moscova cu o cursă regulată a companiei „Aeroflot” Minsk-Moscova.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (179)

  Tematic

  România nu a permis aeronavei lui Rogozin să-i survoleze spațiul aerian
  Tagurile:
  Spațiul Aerian al României, Interdicție, Dmitri Rogozin, Rusia, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei