19:16 23 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.03
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Dmitri Rogozin

  Dmitri Rogozin a explicat de ce a eliminat mesajele dure în adresa românilor

  © Sputnik / Сергей Мамонтов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  107041

  Vicepremierul Dmitri Rogozin a explicat de ce a eliminat reacțiile sale din rețelele de socializare în adresa politicienilor români.

  Dmitry Rogozin
  © Sputnik / Сергей Мамонтов
  BUCUREȘTI, 2 aug — Sputnik. Într-un interviu oferit postului de televiziune NTV Moldova, politicianul a declarat că perioada emoțiilor a trecut și este timpul să curețe spațiul informațional pentru a da un răspuns real.

  "În primul rând, e un motiv în plus de a reaminti despre aceste mesaje. Prima dată mesajul este popularizat la publicare, a doua oară se popularizează când este eliminat", a declarat el.

  Rogozin a mai spus că situația este una fără precedent și periculoasă pentru că în listele sancțiunilor sunt introduse zeci de persoane.

  "Dacă o țară precum România a blocat spațiul aerian în mod voluntarist pentru avioanele civile, comerciale, de cursă, în cazul în care în acestea se află o astfel de persoană, acest lucru va provoca un haos, respectiv, la reacții de răspuns, care vor afecta un număr mare de oameni", a subliniat vicepremierul rus.

  Rogozin a mai menționat că Rusia nu va lăsa fără răspuns un astfel de incident.

  Ne vom clarifica cu această problemă, începând cu Organizația Internațională a Aviației Civile și terminând cu alte autorități, instanțe internaționale. Vor fi făcute toate concluziile necesare, a promis Rogozin.

  El a mai subliniat că perioada reacțiilor emoționale și a amenințărilor a trecut.

  "Am trecut de la o etapă a emoțiilor — o perioadă a analizei celor întâmplate, la perioada identificării persoanelor care au luat astfel de decizii controversate, care au pus în pericol viața delegației guvernului rus și a cetățenilor simpli, în special a moldovenilor care se întorceau în țara lor", a menționat vicepremierul rus.

  Tematic

  Singurul interviu dat de Dmitry Rogozin unui ziarist român
  Adrian Năstase – joc abil cu Rogozin
  Rogozin face dezvăluiri: cine a interzis ca aeronava S7 să survoleze România
  Tagurile:
  Twitter, cursa aeriana, Facebook, Avion, Rețele de socializare, Dmitri Rogozin, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei