12:45 17 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.21
 • UAH0.61
  Siria

  Moscova neagă afirmațiile Reuters legate de numărul rușilor decedați în Siria

  © Sputnik / Mikhail Alaeddin
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  105 0 0

  Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a negat informațiile vehiculate de agenția Reuters cu privire la numărul militarilor ruși decedați în Siria.

  BUCUREȘTI, 2 aug — Sputnik. Potrivit lui Konașenkov, acesta nu este primul caz în care agenția britanică încearcă să discrediteze operațiunea militară rusă în Siria.

  „Iarăși drept surse sunt indicate zvonuri, date din rețele de socializare și discuții inventate cu niște „rude și prieteni anonimi"", constată acesta.

  Konașenkov a subliniat că în materialul publicat „se încearcă insuflarea mitului cu privire la niște militari decedați, angajați pe bază de contract, ai unei organizații dubioase". Reprezentantul Ministerului Apărării a menționat că autoritățile ruse știu cine a comandat acest articol și cine „a ajutat" la scrierea lui.

  „Din aceste motive, informăm redacția rusă a agenției Reuters că nu a existat și nu există niciun fel de morminte secrete ale militarilor ruși decedați în Siria. Toate tentativele de a prezenta drept militari ruși niște persoane private, care nu au nicio legătură cu forțele armate sau operațiunea din Siria sunt mincinoase", a adăugat el.

  Konașenkov a menționat că spre deosebire de militarii britanici, care se află ilegal pe teritoriul Siriei pentru combaterea terorismului, militarii ruși riscă cu viața atunci când aduc ajutoare umanitare sau încearcă să împace grupurile ostile.

  „Iată de ce ironizarea agenției britanice Reuters pe subiectul deceselor militarilor ruși în Siria nu poate provoca decât dispreț", a subliniat el.

  Anterior Reuters a publicat un articol despre sporirea numărului de decese printre militarii din Siria. Potrivit datelor oficiale, de la începutul acestui an în Siria au decedat zece militari, însă potrivit agenției britanice numărul morților s-ar ridica la cel puțin 40 de ruși. Potrivit Reuters dintre aceștia, 21 sunt experți militari și 17 militari, iar statutul altor două persoane nu a fost stabilit.

  „Nu am uitat isteria provocată de Reuters cu privire la așa-numitul "număr masiv de victime" în urma bombardamentelor aviației ruse în Alep la începutul anului 2017, când niciun avion rus nu s-a apropiat de oraș, așa cum nu am uitat nici tăcerea agenției în privința victimelor provocate de insurgenți în Alep sau în ceea ce privește numărul de victime de pe urma bombardamentelor aviației coaliției conduse de SUA a orașelor Rakka și Mosul", a menționat el.

  Tagurile:
  Ruși, Militari, Morți, Reuters, Rusia, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei