11:55 18 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Un militaire américain en Afghanistan

  Moscova cheamă Washington-ul să-și retragă trupele din Afganistan

  © REUTERS / Omar Sobhani
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  108431

  Rusia consideră eronată decizia de înlocuire a armatei regulară a SUA din Afganistan cu mercenari și a cerut Washingtonului să părăsească țara, spunând că campania militară din Afganistan a Statelor Unite a eșuat.

  BUCUREȘTI, 14 aug — Sputnik. Autoritățile americane trebuie să-și retragă contingentul militar din Afganistan și să pună capăt campaniei sterile a Washingtonului, a declarat trimisul special a președintelui rus în Afganistan, Zamir Kabulov, într-un interviu pentru cotidianul Izvestia.

  „Întrucât armata americană nu a obținut niciun rezultat, să părăsească Afganistanul. Campania americană în Afganistan a eșuat”, a indicat acesta.

  Rusia, potrivit lui, este contra înlocuirii armatei americane regulare cu mercenari din firmele private, pentru că aceștia vor fugi, pur și simplu. 

  Mass-media au anunțat despre intenția autorităților americane de a-i înlocui pe militarii de profesioniști din Afganistan cu mercenari și de a disloca un număr de 5.500 în toată țara. Realizarea acestui plan, care mai prevede dislocarea a 90 de avioane militare, va costa Washington-ul aproximativ 10 miliarde de dolari. 

  „Aceasta seamănă mult unei politici coloniale”, a notat diplomatul rus. 

  Statele Unite ale Americii desfășoară o operațiune militară în Afganistan începând cu anul 2001. potrivit președintelui Comisiei Senatului american pentru Forțele Armate, John McCain, Washingtonul pierde acest război și armata afgană înregistrează pierderi inadmisibile. 

  Tagurile:
  Război, Mercenari, Militari, SUA, Afganistan


  Știrile Zilei