08:19 18 August 2018
În direct
 • EUR18.91
 • USD16.64
 • RUB0.25
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Serghei Lavrov

  Lavrov: Intervenția militară în conflictele din Venezuela este inacceptabilă

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  13550

  Divergențele politice din Venezuela trebuie să fie depășite pe cale pașnică, fără niciun fel de imixtiuni din afară

  BUCUREȘTI, 16 aug — Sputnik. Divergențele din Venezuela trebuie să fie depășite pe cale pașnică, fără nicio imixtiune din afară, inclusiv militară, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

  „Am considerat important să ne reconfirmăm poziția în ceea ce privește situația din Venezuela. Avem o părere unanimă despre necesitatea unei depășiri cât mai rapide a divergențelor existente în această țară pe cale pașnică, printre-un dialog național, fără niciun fel de imixtiuni din afară, inclusiv în ceea ce privește inacceptabilitatea unei amenințări cu o intervenție militară în problemele interne ale acestei țări, fapt care a fost condamnat de majoritatea absolută a statelor din American Latină", a declarat Lavrov în cadrul unei întrevederi cu ministrul de Externe al Boliviei, Fernando Huanacuni Mamani.

  Săptămâna trecută, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Washington-ul examinează mai multe scenariile în ceea ce privește Venezuela, inclusiv o intervenție militară.

  Reamintim că în Venezuela au avut loc alegeri în adunarea constituantă, care ar urma să se ocupe de modificarea Constituției țării. Organul a fost înființat la inițiativa președintelui Nicolas Maduro. Opoziția nu recunoaște alegerile, potrivit ei, convocarea adunării constituante trebuie să fie decisă în urma referendumului. Nemulțumirea opoziției a provocat proteste masive, începând cu luna aprilie, în rezultatul cărora au decedat peste 120 persoane.

  Tagurile:
  Conflict, Proteste, Nicolas Maduro, Serghei Lavrov, Donald Trump, Venezuela, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei