22:28 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  52921

  Întrucât se apropie alegerile prezidențiale din Rusia, se pune problema succesiunii lui Vladimir Putin, care încă nu a comunicat decizia sa despre participarea la alegeri. Politologii ruși de la Fondul pentru politică din Sankt Petersburg au întocmit o listă de candidați pentru funcția de președinte.

  BUCUREȘTI, 30 aug — Sputnik. Întrucât Vladimir Putin încă nu și-a anunțat decizia privind participarea la alegerile prezidențiale, care vor avea loc în Rusia în primăvara lui 2018, politologii se întreabă deja care vor fi posibilii săi succesori. Experții Fondului pentru politică din Sankt Petersburg, Centru Rus de Cercetări și Expertiză, au schițat o listă de candidați care li se par mai bine plasați pentru a ocupa pe viitor postul de președinte, scrie Sputnik France.

  Astfel, prioritatea o are prim-ministrul rus Dmitri Medvedev, care a ocupat deja acest post în perioada 2008-2012.

   Dmitri Medvedev
  © Sputnik / Aleksandr Astafev
  Dmitri Medvedev

  El este urmat de primarul Moscovei, Serghei Sobianin, care câștigă popularitate după ce a traversat o criză după „renovările din Capitala rusă”.

  Le maire de Moscou, Sergueï Sobianine
  © Sputnik / Cyril Kallinikov
  Le maire de Moscou, Sergueï Sobianine

  Al treilea plasat este guvernatorul regiunii Tula, Aleksei Dumin, care se bucură de o popularitate mare în regiunea sa.

  Alexeï Dumine
  © Sputnik / Alexey Nikolsky
  Alexeï Dumine

  Al patrulea candidat, potrivit clasamentului, este Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării.

  Sergueï Choïgou
  © Sputnik / Evgeny Biyatov
  Sergueï Choïgou

  Președintele Consiliului Federației Rusiei, Valentina Matvienko încheie lista celor cinci lideri.

  Valentina Matvienko
  © Sputnik / Alexey Droujinine
  Valentina Matvienko

  Topul celor cinci candidați pentru succesiunea lui Vladimir Putin este urmat de Aleksei Kudrin, fost ministru de Finanțe (2000-2011), actual președinte al Consiliului Centrului de Elaborări Strategice. Al șaptelea clasat este ocupat de Serghei Kirienko, director adjunct al Administrației Prezidențiale a federației Ruse, iar pe poziția a opta este Anton Vaino, directorul Administrației Prezidențiale. 

  Următorul probabil candidat este Veaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat. Al zecelea potențial succesor este Igor Secin, președintele Consiliului de Administrare a companiei Rosneft.

  Bineînțeles, așa cum indică autorii acestui studiu, acest clasament este unul estimativ, fiind bazat pe cinci parametri, inclusiv comunicarea, dorințele de a accede la acest post, dinamismul, lipsa unui conflict și nivelul de obiectivitate. Experții au subliniat, de asemenea, că în cercetarea lor s-a concentrat asupra persoanelor publice, fără a se referi la nivelul de încredere pe care îl are față de ei Vladimir Putin. Persoanele puțin cunoscute sau care nu sunt publice nu au fost incluse în studiu.

  Cu toate acestea, nu a fost exclusă posibilitatea unor surprize neașteptate.

  „Autoritățile sunt capabile să rezerveze surprize precum, spre exemplu, să sugereze candidaturi de persoane care încă nu au o anumită reputație”, a conchis politologul Mihail Vinogradov.

  Mai mult, experții au subliniat că puterea nu a avut drept scop găsirea de noi figuri politice, atâta timp cât decizia lui Vladimir Putin nu a fost pronunțată oficial.

  Anterior, într-o discuție cu copiii talentați din centrul educațional Sirius din Sochi, președintele rus a mărturisit că nu știe încă dacă își va depune candidatura la următoarele alegeri ruse din 2018, subliniind că a avut multe activități în afara politicii de care a fost pasionat.

  Fondul de politică din Sankt Petersburg, Centrul rusesc pentru Cercetare și Expertiză, este o organizație autonomă, non-profit, creată în 2002, pentru a studia punctele de vedere ale societății și procesele sociale, realizarea de cercetări politice și sociologice.

  Tagurile:
  Succesor, Alegeri prezidențiale în Rusia, președinte, Candidați, Serghei Șoigu, Dmitri Medvedev, Vladimir Putin, Rusia


  Știrile Zilei