06:51 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  37771

  Vladimir Putin a comentat închiderea și perchezițiile recente din cadrul instituțiilor diplomatice ruse din Statele Unite.

  BUCUREȘTI, 5 sept — Sputnik. Președintele Federației Ruse a acuzat establishment-ul american pentru lipsa de cultură politică cu referire la situația instituțiile diplomatice ruse din SUA, declarând că Moscova are dreptul să decidă dacă va întrerupe misiunea americană cu 155 de angajați pentru paritate deplină, dar nu o va face încă.

  "Este dificil să ai un dialog cu oameni care confundă Austria cu Australia, nu poți face nimic în privința asta, ceea ce pare să fie nivelul culturii politice a unei anumite părți a clasei politice americane", a declarat Putin într-o conferință de presă despre rezultatele participării sale la reuniunea la nivel înalt a BRICS din China.

  El a adăugat că Moscova intenționează să inițieze un proces de judecată din cauza privării dreptului de a-și administra proprietatea.

  „Federația Rusă va apela la instanță în legătură cu privarea dreptului său de a-și folosi proprietatea în SUA, vom vedea cum funcționează sistemul lor judiciar bine dezvoltat”, a punctat Vladimir Putin.

  Joi, Departamentul de Stat al SUA i-a cerut Moscovei să închidă consulatul general din San Francisco și alte două unități diplomatice din New York și Washington, DC până sâmbătă. După ce diplomații ruși au părăsit clădirea US Trade Representative din Washington, agenții de securitate americani au intrat în incintă și au efectuat percheziții, care, din perspectiva Moscovei, reprezintă o încălcare a dreptului internațional. Departamentul de Stat al SUA susține că ofițerii au efectuat o inspecție legală a instalațiilor.

  Tagurile:
  Judecată, Vladimir Putin, Rusia


  Știrile Zilei