06:45 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)
  28730

  Rusia și Coreea de Sud au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește reglementarea crizei Coreei de Nord

  BUCUREȘTI, 6 sept — Sputnik. Părțile nu trebuie să cadă prada emoții și să exercite presiuni asupra Coreei de Nord, a declarat președintele Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, în cadrul Forumului Economic Estic.

  "Nu trebuie să cădem prada emoțiilor și să înghesuim Coreea de Nord. Acum, ca niciodată, trebuie să dăm dovadă de calm și să evităm acțiuni care ar putea duce la escaladarea tensiunii", a spus Putin.

  Potrivit lui, partea rusă a înaintat împreună cu China o serie de propuneri, incluse într-o "foaie de parcurs". Președintele a îndemnat părțile "să atragă atenție la această inițiativă, care, în opinia noastră, presupune o cale spre diminuarea tensiunilor și reglementare etapizată".

  Putin a subliniat că Rusia nu recunoaște statutul de putere nucleară a Coreei de Nord, pentru că programul Phenianul încalcă rezoluția Consiliului de Securitate al ONU, subminând regimul de neproliferare și amenință securitatea Nord-Estul Asiei.

  Cu toate acestea, Rusia este în continuare deschisă spre realizarea proiectelor trilaterale cu Coreea de Sud și Coreea de Nord. Potrivitul lui Putin, e vorba de livrarea gazului natural în Coreea și integrarea rețelelor electrice.

  La rândul său, Moon Jae-in a declarat că ajuns împreună cu Putin la un numitor asupra necesității reglementării problemei Coreei de Nord.

  "Am ajuns la un numitor comun cu domnul președinte asupra faptului că testele nucleare și de rachetă reprezintă o cale incorectă și sarcina actuală constă în diminuarea tensiunilor în peninsula Coreeană", a adăugat liderul sud-coreean.

  Duminica, Coreea de Nord a anunțat despre finalizarea cu succes a testelor cu arma nucleară cu hidrogen, destinată rachetelor balistice intercontinentale. Acesta este cel de-al șaselea test al Phenianului. Cu o săptămână mai devreme, Coreea de Nord a efectuat lansarea unei rachete, care a zburat deasupra teritoriului Japoniei.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (221)

  Tematic

  Rusia evacuează populația din apropierea frontierei cu Coreea de Nord
  Fără precedent. Coreea de Nord: "vom reduce America la cenușă". Ce spune Rusia
  Tagurile:
  Teste, armele nucleare, Moon Jae-in, Vladimir Putin, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Rusia


  Știrile Zilei