10:42 06 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Vladimir Putin

  În Peninsula Coreeană nu va fi război. Ce știe Putin

  © Sputnik / Michael Klimentyev
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  48761

  Președintele rus Vladimir Putin este convins că nu va exista niciun conflict cu utilizarea armelor de distrugere în masă în Asia de Nord-Est, a afirmat el în cadrul Forumului Economic Oriental(EEF) din Vladivostok.

  BUCUREȘTI, 7 sept — Sputnik. Există destule posibilități de a rezolva problema din Coreea de Nord prin mijloace diplomatice, a afirmat președintele Vladimir Putin, relatează RT.

  "Sperăm că nu se va ajunge la un conflict cu utilizarea armelor de distrugere în masă în Asia de Nord-Est. Există posibilități de realizare a soluționării problemei Phenianului prin mijloace diplomatice. Acest lucru este posibil și trebuie făcut", a declarat președintele rus Vladimir Putin la Forumul Economic de Est (EEF) din Vladivostok.

  Putin crede în posibilitatea de a rezolva problema Peninsulei Coreene.

  "Trebuie să lucrăm împreună. Putem și trebuie să obținem rezultate pozitive", a declarat Putin.

  El a reamintit că în 2005, participanții la negocierile privind situația de pe peninsula coreeană s-au apropiat de rezolvarea problemei.

  "Aproape am convenit asupra tuturor lucrurilor din 2005. Au fost atinse acorduri, conform cărora Coreea de Nord și-a asumat obligația de a reduce programul de rachete nucleare și toți ceilalți participanți la acest proces au promis să contribuie la acest proces și au vorbit despre necesitatea restabilirii relații normale, bune între Nord și Sud, privind posibilitatea implementării unor proiecte tripartite Rusia-Nord-Sud ", a precizat liderul rus.

  Dar, a continuat Putin, cineva a cerut Coreei de Nord ceea ce nu promisese și, treptat, această situație s-a deteriorat.

  Tagurile:
  Arme de distrugere în masă, Peninsula Coreeană, Rusia


  Știrile Zilei