02:07 23 Mai 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
  Rachetă balistică RS-24 Yars/SS-27

  Rusia: Lansare de succes a rachetelor balistice intercontinentale

  Host photo agency
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (54)
  23720

  Rusia a lansat cu succes un test RS-24 Yars ICBM pentru a confirma fiabilitatea acestor rachete, conform Forțelor Strategice de Rachete din Federația Rusă.

  BUCUREȘTI, 13 sept — Sputnik. O rachetă balistică intercontinentală Yars (ICBM) a fost lansată marți de la centrul spațial Plesetsk, a declarat Ministerul rus al Apărării, relatează Sputnik International.

  "Lansarea testelor pentru o racheta balistica intercontinentala RS-24, echipată cu un vehicul de reintrare independent [MIRV] a fost efectuată de o unitate a Forțelor Strategice de Rachete ale Rusiei", a declarat Ministerul rus al Apărării.

  Conform declarației, scopul principal al lansării a fost confirmarea fiabilității unui lot de rachete din aceeași clasă.

  "Focurile experimentale au sosit în zona desemnată la terenul de pregătire Kura de pe peninsula Kamchatka. Obiectivele au fost atinse, toate sarcinile au fost îndeplinite", se arată în declarație.

  Potrivit președintelui Vladimir Putin, Rusia trece la sistemul ICBM Yars, iar cota va sta la 72% până la sfârșitul anului 2017.

  RS-24 Yars (numele de raportare NATO SS-27 Mod 2) a fost introdus în funcțiune în iulie 2010. Este o versiune îmbunătățită a rachetei balistice Topol-M care poate fi lansata atât de la un lansator mobil sau dintr-un buncăr.

  Тема:
  Industria militară rusă (54)

  Tematic

  Marina SUA a doborât o rachetă în timpul testelor din Pacific
  (VIDEO) Rușii au lansat o rachetă în spațiu cu peste 70 de sateliți
  Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă intercontinentală
  Alertă: acum câteva ore, Moscova a testat o rachetă intercontinentală
  Putin: Rusia va fi activă în Arctica... „O rachetă ajunge la Moscova în 15 min”
  (VIDEO) A fost lansată o rachetă de tip Iskander-M
  Tagurile:
  Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei