07:46 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Topol

  Rusia a testat racheta balistică intercontinentală Topol - VIDEO

  © Sputnik / Ramil Sitdikov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (92)
  45370

  Rusia a efectuat o nouă testare cu rachetele balistice intercontinentale pentru a îmbunătăți capacitatea de a “sparge” scutul antirachetă

  BUCUREȘTI, 27 sep — Sputnik. Unitățile militare ale forțelor de rachete strategice au efectuat un test de lansare a unei rachete balistice intercontinentale „RS-12M Topol", de la poligonul „Kapustin Iar", regiunea Astrahan, anunță serviciul de presă al ministerului rus al Apărării.

  Scopul lansării a fost testarea potențialului echipamentului de luptă al rachetelor balistice intercontinentale. Racheta a atins cu exactitate ținta convențională din poligolul Sarî-Șagan (Kazahstan), se spune în comunicatul ministerului.

  În urma testului au fost obținute date, care vor fi utilizate pentru dezvoltarea unor mijloace eficiente pentru evitarea sistemelor de apărare antirachetă.

  „Topol" este o rachetă cu trei trepte de propulsie cu combustibil solid, elaborată de Institutul de Inginerie Termică din Moscova. Prima testare a complexului de rachetă a avut loc în anul 1982. „Topol" a ajuns în dotarea armatei în anul 1988.

  Тема:
  Industria militară rusă (92)
  Tagurile:
  Racheta balistică, teste, apărare antirachetă, Rachetă balistică intercontinentală, scutul antirachetă, RS-12M Topol, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei