17:10 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Vladimir Putin la o ședință de lucru

  Prăpăd în administrația din Rusia - vezi decizia feroce luată de Putin

  © Sputnik / Алексей Никольский
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  51070

  În ultimele zile Rusia a fost zguduită de o serie de demisii zgomotoase a unor importanți capi ai administrațiilor regionale, iar în presă au apărut informații uluitoare despre ceea ce se întâmplă în culisele puterii

  BUCUREȘTI, 30 sept — Sputnik. Potrivit unor surse apropiate Kremlinului, procesul de „curățare" fără milă a administrației regionale din Rusia trebuie să se încheie pe data de 10 octombrie.

  Circa 11 guvernatori urmează să fie demiși în Rusia, iar în locul lor vor fi numite alte persoane. Dar numărul total al demisiilor va fi decis de președintele rus, Vladimir Putin.

  Cel mai interesant este să aflăm cauza acestor eliberări din funcție. La începutul anului curent administrația prezidențială a elaborat o serie de criterii în baza cărora guvernatorii din Rusia sunt evaluați la capitolul eficiență. Este vorba despre patru criterii de bază: 1) starea sferei sociale și felul în care se simt, din punct de vedere social, locuitorii regiunii; 2) starea și dinamica de dezvoltare a sferei financiar-economice a regiunii; 3) datele electronice privind ratingul guvernatorilor, 4) lipsa conflictelor dintre elitele locale.

  În administrația lui Vladimir Putin, persoana este notată pentru fiecare criteriu de evaluare cu „roșu", „galben" și „verde". În cazul în care unul dintre criterii își schimbă culoare din „verde" în „roșu", regiunea intră imediat în vizorul administrației de la Kremlin.

  Tematic

  Putin: Ceea ce s-a întâmplat azi este un mare eveniment istoric
  Marcel Pavel, declarație uimitoare despre Vladimir Putin
  „Inteligența artificială” a lui Putin a împins America în isterie
  Tagurile:
  demisia, Guvernatori, Prăpăd, Decizie, Kremlin, Vladimir Putin, Rusia


  Știrile Zilei