01:24 18 Decembrie 2017
În direct
  Russian President Vladimir Putin attends his annual end-of-year news conference in Moscow, Russia

  Sondaj: Putin este garantul stabilității

  © Sputnik/ Mikhail Klimentyev
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  16510

  Majoritatea cetățenilor ruși consideră că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, este garantul stabilității și reformelor.

  BUCUREȘTI, 12 oct — Sputnik. Cetățenii Rusiei consideră că președintele Vladimir Putin este garantul nu doar al stabilității, ci și al schimbărilor în bine din țara lor și cred în capacitățile lui de a asigura realizarea reformelor, a spus directorul general al Centrului de Studiere a Opiniei Publice din Rusia, Valeri Fiodorov, citat de RIA Novosti.

  La începutul lunii octombrie, la conferința de presă privind rezultatele participării la summitul BRICS, Putin, răspunzând la întrebarea dacă președintele Rusiei va participa la alegerile prezidențiale, a declarat că cei care vor dori să participe vor anunța acest lucru în perioada prevăzută de lege. În cazul său el a spus că „deocamdată nu s-a decis nici împotriva cui va candida", nici dacă „va candida, în general".

  Potrivit lui Fiodorov, la întrebarea dacă președintele Putin va fi capabil să asigure stabilitatea în țară, 90% dintre cei chestionați au răspuns că da — va fi capabil.

  „Doar 7% nu cred că Putin va putea asigura stabilitatea. La cea de a doua întrebare din același sondaj — „În opinia Dvs., va putea Putin sau nu să asigure realizarea reformelor în țara noastră?" — 72% susțin că va putea, iar 23% afirmă că nu va putea", a spus Fiodorov.

  Acesta a specificat că, pornind de la aceste date, putem spune că, deși tot mai puțin cetățeni ruși cred în posibilitatea de a asigura stabilitatea și desfășurarea reformele în țară, totuși, 72% (ceea ce înseamnă aproape trei pătrimi) susțin că Putin este nu doar garantul stabilității, ci și al reformelor.

  Tematic

  Un videoclip cu Putin, Merkel și Trump face furori pe YouTube
  Berlusconi l-a surprins pe Putin cu un cadou de ziua de naștere - FOTO
  Vladimir Putin a împlinit 65 de ani
  Tagurile:
  Sondaj, Garantul stabilității, Vladimir Putin
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei