17:09 19 August 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.55
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.70
  Vladimir Putin

  Putin a lansat personal patru rachete balistice (VIDEO)

  © Sputnik / Michael Klimentyev
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (100)
  28410

  Vladimir Putin a lansat personal patru rachete balistice în cadrul unor exerciții ale Forțelor de Rachete Strategice Ruse

  BUCUREȘTI, 27 oct — Sputnik. Vladimir Putin a participat la exerciții legate de gestiunea forțelor strategice nucleare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

  "A avut loc o testare a interacțiunii Forțele de Rachete Strategice Ruse, submarinele nucleare a flotei din Marea Nordului și Pacific", a povestit acesta.

  Peskov a mai adăugat că Putin a lansat personal patru rachete balistice.

  În timpul exercițiilor Forțele de Rachete Strategice Ruse au lansat racheta intercontinentală Topol din cosmodromul Plesețk spre poligonul Kura.

  De asemenea, submarinul al flotei a Oceanului Pacific a lansat două rachete balistice din Marea Ohotsk spre poligonul Cij (regiunea Arhanghelsk), iar submarinul din Marea Barenț a lansat o rachetă balistică spre poligonul din Kura.

  Avioanele aTu-160, Tu-95MS și Tu-22M3, decolate de pe bazele aeriene Ukrainka, Engels, Shaikovka, au lovit cu rachete de croazieră ținte terestre din poligonul Kura (Kamchatka), Pemboi (Republica Komi) și Terekta (Kazahstan).

  Ministerul Apărării al Rusiei a menționat că toate exercițiile au fost finalizate cu succes.

  Potrivit deputatului rus, Andrei Krasov, participarea lui Putin la exercițiile Forțelor de Rachete Strategice Ruse nu este una ieșită din comun.

  "Fiind nu doar președinte, dar și comandant suprem al armatei, Putin poate efectua orice verificări ai forțelor armate, inclusiv să participe la exercițiile militare, dar și la testarea modelelor de tehnică militară", a declarat deputatul pentru RIA Novosti.

  Тема:
  Industria militară rusă (100)
  Tagurile:
  Forțele de Rachete Strategice Ruse, Rachete balistice, Exerciții militare, Vladimir Putin, Rusia


  Știrile Zilei