17:07 15 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.00
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării

  Serghei Șoigu: Situație tensionată la frontiera dintre Rusia și NATO

  © Photo : Russian Defense Ministry
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  106171

  Ministrul Apărării al Rusiei susține că situația politico-militară la granița de vest este una tensionată și riscă să se acutizeze în continuare.

  BUCUREȘTI, 27 oct — Sputnik. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, consideră că situația militaro-politică la granița de vest a Rusiei devine tot mai tensionată pe fundalul dislocării în Țările Baltice și Polonia a unităților militare NATO și a multiplelor exerciții care sunt efectuate în ultima perioadă, scrie RIA Novosti.

  „Mai întâi de toate doresc să menționez că situația politico-militară la granița de vest a țării este destul de tensionată și are tendința de a se acutiza tot mai mult”, a declarat Șoigu, astăzi, în timpul unei ședințe din cadrul ministerului rus al Apărării.

  Conform declarațiilor ministrului, în prezent pe teritoriul Poloniei sunt desfășurate trupe militare ale NATO cu un contingent de peste cinci mii de soldați. În Germania și Polonia în prezent sunt dislocate o brigadă de mașini blindate și alta este brigada forțelor terestre ale aviației americane. De menționat tot aici că în continuare în această regiunea continuă să fie instalate elemente ale scutului antirachetă ale SUA.

  „În prezent crește intensitatea și anvergura de pregătire a forțelor armate ale țărilor membre NATO în domeniul acțiunilor operaționale și care au loc în imediata apropiere de granița cu țara noastră. Doar în ultimele trei luni ale acestui an, pe teritoriul Europei de Est și a Țărilor Baltice au avut loc mai mult de 30 de exerciții militare”, a mai declarat ministrul rus.

  Tagurile:
  NATO, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei