20:49 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Putin la inaugurarea salonului aerocosmic de la Moscova

  Putin: Zonele de conflict au devenit pentru unii o „afacere profitabilă"

  © Sputnik / Alexei Druzhinin
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  23130

  Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că teroriștii au obținut material de război care fusese iniţial livrat așa-numitei „opoziții moderate"

  BUCUREŞTI, 7 nov — Sputnik. Vladimir Putin a luat cuvântul în cadrul şedinţei Comisiei de Cooperare Miliatră şi Tehnică dintre Rusia şi țările străine, spunând că unii participanți de pe piața armelor se abat sistematic de la normele și principiile Dreptului internațional.

  „Se pare că zonele de conflict au devenit pentru unii doar o afacere profitabilă, în care se practică manevre ascunse pentru furnizarea de armament către țările și regiunile cu o situație instabilă în plan militar și politic", a declarat liderul rus, citat de Sputnik.

  Potrivit lui Putin, exportul de mijloace de luptă ”constituie o mare responsabilitate pentru orice țară și este foarte important ca toți participanții de pe piața mondială să înțeleagă acest lucru".

  Președintele Rusiei și-a exprimat îngrijorarea că unii fabricanți și exportatori „încalcă normele și principiile dreptului internațional" şi, drept consecinţă, loturile livrate către „opoziția moderată" ajung în mâinile teroriștilor.

  „În locul unei lupte reale împotriva grupărilor teroriste, se duce o falsă luptă, în timp ce numărul de arme necontrolate creşte".

  De asemenea, Vladimir Putin a declarat că Moscova controlează modul cum sunt folosite armele furnizate de Rusia.

  „Rusia îşi respectă ferm obligațiile în lupta împotriva terorismului, monitorizând modul în care destinatarii folosesc echipamentul și armamentul nostru", a spus liderul de la Kremlin.

   

  Tematic

  Cele mai bune arme sunt produse în SUA? Există și altă părere
  Studiu: Armata rusă – una din cele mai puternice din lume. Iată topul
  SOS în Marea Britanie: Rusia are „arma secretă". Scoate din joc orice armată
  Tagurile:
  export, scheme, profituri, arme, Vladimir Putin, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei