19:25 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Poster Vom invinge, anul 1918

  Între da și nu: e posibilă o nouă revoluție în Rusia?

  © Sputnik / Pavel Balabanov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15503

  Numărul scepticilor, după cum a arătat un recent sondaj, este cu 10 la sută mai mare decât a celor care admit o asemenea eventualitate

  BUCUREȘTI, 10 nov — Sputnik. Aproape jumătate din cei chestionați (46%) consideră că un eveniment asemănător cu Revoluția din Octombrie 1917 nu poate avea lor în Rusia de azi.

  Dragoș Dumitriu
  © Facebook / Dragoș Dumitriu

  Conform agenției RIA Novosti, ei își argumentează poziția prin existența unei puteri de stat forte, declinul spiritului revoluționar, absența de condiții pentru reeditarea episodului de acum un secol.

  Totodată, 35 la sută susțin contrariul, convinși fiind că situația revoluționară poate să se creeze, deoarece multă lume este nemulțumită de politica autorităților, climatul de ansamblu în țară și nivelul de trai al populației.

  Printre urmările pozitive ale lui Octombrie-1917 respondenții au evidențiat schimbarea structurii sociale, lichidarea analfabetismului, ameliorarea vieții țăranilor, impulsul pentru dezvoltarea culturii.

  Efectele nocive ale revoluției au fost, în opinia celor chestionați, exterminarea intelectualității, distrugerea vestigiilor trecutului istoric.

  Chestionarea a fost realizată de asociația "FOMnibus" în 104 localități pe un eșantion de 1.500 de persoane.

  Tematic

  Se întâmpla acum 100 de ani. Revoluția din Octombrie, în imagini de arhivă
  Tagurile:
  posibilitate, reeditare, sondaj, Revoluția din octombrie, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei