14:34 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  41021

  După ce în presă au apărut informații despre o presupusă scrisoare transmisă de Phenian liderului rus, Vladimir Putin, precum că Coreea de Nord ar fi pregătită să lovească SUA cu un atac nuclear, a urmat o declarație a purtătorului de cuvânt al Kremlinului

  BUCUREȘTI, 12 nov — Sputnik. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a precizat pentru presă că la Kremlin nu se cunoaște nimic despre o scrisoare prin care Coreea de Nord ar fi anunțat că este gata să lanseze un atac nuclear asupra SUA.

  Exerciții militare cu implicarea unităților de armament nuclear strategic
  © Photo : Министерство обороны РФ

  Amintim că o sursă a agenției de presă Sputnik a declarat că autoritățile nord-coreene i-ar fi transmis lui Vladimir Putin o scrisoare, prin care l-ar fi informat că Phenianul este pregătit să lanseze un atac nuclear asupra SUA.

  Scrisoarea ar fi fost transmisă prin intermediul spicherului camerei superioare a Dumei ruse, Valentina Matvienko, după o întrevedere a membrilor grupului interparlamentar. Potrivit sursei, Washingtonul ar fi fost informat despre conținutul scrisorii și asta ar fi condus la schimbarea bruscă a poziției SUA față de criza nord-coreeană.

  Amintim că recent, liderul rus, Vladimir Putin, a anunțat că Rusia și China au o poziție comună privind soluționarea crizei nord-coreene. Ambele țări pledează pentru depășirea acestui impas prin dialog politic.

  Tematic

  Milioane de morţi: efectul unui scenariu de invazie a SUA în Coreea de Nord
  Ce fac aceste bombardiere nucleare US B-2 lângă Coreea de Nord?
  Coreea de Nord a făcut un anunț uluitor despre potențialul său nuclear
  Tagurile:
  Washington, Moscova, Phenian, Scrisoare, Atac nuclear, Vladimir Putin, Dmitri Peskov, SUA, Coreea de Nord, Rusia


  Știrile Zilei