15:34 22 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.47
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.60
  Steagul Olimpiadei și al Federației Ruse

  Rusia ar putea fi exclusă de la Olimpiada din 2018

  © REUTERS / ISSEI KATO
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Jocurile Olimpice 2018 (29)
  17320

  Federația Rusă ar putea fi exclusă de la Jocurile Olimpice din anul 2018

  BUCUREȘTI, 13 nov — Sputnik. Agenția Mondială Antidoping (WADA) nu va restabili în drepturi Agenția Rusă Antidoping (RUSADA) în cadrul consiliului fondatorilor organizației, a declarat jurnalistul Hajo Seppelt postului de televiziune ARD. Acest lucru ar putea presupune eliminarea Rusiei de la Jocurile Olimpice din 2018, transmite RIA Novosti.

  Potrivit lui Seppelt, „Rusia nu a respectat cerințele înaintate: recunoașterea imixtiunii statului în programul antidoping și furnizarea accesului la probe".

  În noiembrie 2015, WADA a învinuit Rusia de încălcarea mai multor reguli antidoping. De asemenea, agenția a învinuit de încălcarea codului organizației. Chestiunea restabilirii în drepturi a RUSADA urmează să fie examinată pe 16 noiembrie.

  Anterior, Daily Mail a anunțat că o sursă din WADA, Grigore Rodcenkov, a transmis comisiei Comitetului Internațional Olimpic (CIO) noi date cu privire la utilizarea dopajului de către sportivii ruși. Decizia finală cu privire la acceptarea Rusiei la Jocurile Olimpice din 2018 ar urma să fie luată de comitetul executiv al CIO la începutul lunii decembrie.

  Kremlinul a infirmat în mai multe rânduri existența unei imixtiuni a statului în problema utilizării dopingului în activități sportive. Comentând aceste învinuiri în adresa sportivilor ruși, Vladimir Putin a declarat că acest scandal ar putea avea o tangență cu alegerile prezidențiale din Rusia.

  Тема:
  Jocurile Olimpice 2018 (29)

  Tematic

  Campania antirusească poate reduce șansele SUA de a găzdui Olimpiada din 2024
  Paralimpicii ruși au interdicţie de participare la Olimpiada de la Rio
  Tagurile:
  Olimpiada 2018, WADA, Agenția Rusă Antidoping, Agenția Mondială Antidoping, Vladimir Putin, Federaţia Rusă, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei